Cu Purice, Draghici, Vitelaru si Cazacu pe lista achizitiilor, Stiinta Bacau trage la promovarea in prima liga

Pare anul bun pentru voleibalistii Stiintei. Baietii si-au facut, in sfârsit, echipa. Si ce echipa! Una care poate readuce gruparea bacauana in prima liga la finalul sezonului care va incepe weekendul viitor, pe 24 octombrie.

Noile achizitii ale Stiintei combina experienta cu elanul tineretii. Astfel, studentii mizeaza pe aportul unor jucatori cu state vechi de serviciu cum ar fi: universalul Razvan Purice (38 de ani, un come-back in rândurile Stiintei) si “secunzii” Mateo Draghici (37 de ani) si Ciprian Vitelaru (28 de ani). Acestora li se adauga coordonatorul nemtean Stefan Cazacu (24 de ani), dar si doi jucatori veniti de la Dej, pe filiera CSS si a Centrului Olimpic de Excelenta: ridicatorul Ionut Todorut si centrul Victor Târcavu.

Ieri era asteptat la Stiinta un alt centru, care urma sa fie legitimat sub forma de imprumut de la Tomis Constanta: Eduard Oconschi. “Intr-adevar, am facut niste achizitii de care suntem multumiti. Putem spune ca ne-am facut echipa, care beneficiaza si de jucatori cu experienta, dar si de jucatori cu talie, multi dintre acestia având aproape doi metri sau chiar peste doi metri inaltime”, a declarat antrenorul studentilor, Cornel Paduraru, care a precizat: “Obiectivul nostru este unul singur: promovarea.

Sper ca totul sa decurga asa cum ne dorim, iar la anul sa jucam in prima liga”.

La inceputul saptamânii viitoare, mai exact luni seara si marti la prânz, Stiinta va sustine ultimele doua meciuri de verificare in compania moldovenilor de la Dinamo Chisinau, care sustin un turneu de pregatire in România.

Pe 24 octombrie, bacauanii vor debuta in campionatul Diviziei A2, intâlnind in deplasare pe Stiinta Bucuresti. In acest sezon, Seria de Est include doar sase echipe: Stiinta Bacau, Stiinta Bucuresti, Rapid Bucuresti, Steaua Bucuresti, Dacia Buzau si CSM Suceava.

“Nu cunosc in detaliu cum se prezinta adversarele noastre, dar, din informatiile mele, Steaua ar fi principala contracandidata la promovare. Nu trebuie sa ignoram, insa, ambitia sucevenilor, dupa cum nu putem scoate din calcule nici Rapidul”, a concluzionat Cornel Paduraru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ