Stie cum este sa joci cu Stiinta in prima liga de volei masculin. A facut-o pe vremea când telefonul mobil era greu cât o caramida. Greu este si acum. Dar nu telefonul! “E greu sa te mentii in Divizia A1. Nu ca promovarea ar fi ceva foarte usor. Dar daca tot atacam promovarea, pe care speram sa o si obtinem la finalul acestui campionat, ar fi foarte bine daca am fi sprijiniti de autoritatile locale astfel incât, o data ajunsi in Divizia A1, sa si ramânem acolo”, marturiseste Razvan Purice care, la 38 de ani, spera sa joace din nou cu Stiinta.

– Razvane, sa pornim discutia de la ultimul meci, cel cu CSM Suceava, pe care l-ati câstigat cu 3-1 dupa ce a ti cedat setul inauguaral la 26. Ce s-a intâmplat in acest prim set?

-Suceava este o echipa incomoda, care pune accent deosebit pe primul set. La aceste lucruri s-au adaugat si evolutia noastra mai putin buna. Adevarul este ca am intrat mai greu in meci, dar important este ca ne-am revenit. Ar fi fost culmea sa invingem Steaua si sa ne impiedicam cu Suceava. Dar, se stie, e mai greu sa te mentii, decât sa ajungi acolo sus.

-In jocul de sâmbata ai renuntat la serviciile in forta, din saritura, in favoarea unor executii sigure.

-Câteodata, trebuie sa schimbi registrul si sa joci exclusiv pentru echipa. Gresisem doua-trei servicii si am considerat ca este important sa nu fortez.

-Dupa meciul cu Buzaul, din finalul sezonului regulat va pregatiti de o pauza lunga, de peste doua luni de zile.

-E clar ca pauza asta asa lunga nu cade foarte bine, dar ceea ce ne intereseaza este sa ne pregatim ct mai bine, astfel incât sa avem un final de campionat in forta. Ne dorim foarte mult promovarea! Accederea in prima liga ar fi o realizare. Si pentru echipa, dar si pentru oras. Ar fi frumos ca Bacaul sa aiba din nou trei echipe in prima liga, aici intrând si baietii de la handbal.

-Cât de greu este sa va atingeti obiectivul?

-Asa cum spuneam si mai devreme, e mai greu sa te mentii. Si, la drept vorbind, ar fi pacat sa promovam si, dupa doar un an, sa facem cale intoarsa. Eu sper ca autoritatile sa ne ajute in continuare, astfel incât sa reusim promovarea, iar ulterior, sa facem fata rigorilor Diviziei A1.

-Ai implinit in decembrie 38 de ani. Putina lume stie, insa, ca ai inceput voleiul târziu. Glumind putin, putem spune ca incerci sa recuperezi timpul pierdut?

-Stiti cum e: unii se apuca devreme si isi incheie cariera devreme. In ceea ce ma priveste, simt ca mai pot juca fara probleme câtiva ani, dar asta nu este o consecinta a faptului ca am inceput voleiul la 18 ani- in prealabil eu practicând baschetul si inotul- ci a faptului ca m-am antrenat intotdeauna cu constiinciozitate si ca am beneficiat, inca din faza junioratului, de o constitutie atletica buna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ