Stiinta – Steaua 3-1 (20, 14, -23, 17)

Ciprian Vitelaru ataca in forta, iar mingea trece dincolo de blocaj: e punct! Punct, set si meci! Iar victoria aduce cu sine marele bonus: locul intâi. Pentru prima oara de la inceperea acestui campionat, voleibalistii Stiintei trec la sefia clasamentului Diviziei A2, Seria de Est. Iar locul 1 este perfect meritat. Mai ales dupa victoria cu 3-1 repurtata sâmbata, contra fostei lidere, Steaua, detronata la capatul unui meci spectaculos.

Un meci in care elevii lui Cornel Paduraru au jucat brici, “cravasati” si de un public cu mult peste media obisnuita, atât ca numar, cât si ca…voce. Studentii si-au adjudecat primul set la 20 si au marit diferenta la 11 puncte in partialul secund. 2-0 este, insa, un scor periculos. Si nu doar in fotbal. Actul al treilea a fost unul pe muchie de cutit.

PUBLICITATE

Steaua a fost mai mereu in avantaj, dar Stiinta a ajuns-o la 20, gratie atacului inspirat al lui Andrei Saracutu, iar apoi a depasit-o cu doua puncte ca urmare a celor doi asi reusiti de MVP-ul partidei, Mario Draghici. Dar pentru ca intâlnirea de sâmbata, din Sala Sporturilor, si-a confirmat pe de-a-ntregul statutul de derby, de la 22-20 pentru Stiinta s-a facut 24-22 pentru Steaua, care, pe atacul in diagonala a lui Craciun, a câstigat setul cu 25-23, relansând partida. Daca mai câstigau inca un set, bucurestenii isi pastrau statutul de lideri, indiferent ce s-ar fi intâmplat in tie-break. Na, belea! Numai ca Stiinta a asteptat si a visat prea mult locul 1! Si uite-asa, Razvan Purice si compania au revenit la cârma jocului, asigurându-si setul patru cu 25-17, meciul cu 3-1 si locul 1!

Stiinta: Achimescu (Cazacu), Draghici, Vitelaru, Ocunschi (Târcavu), R. Lazar, Purice (Saracutu)
Steaua: Tobosi, Carpen, Craciun, Kis, Marinca, Borcos, Tofan- libero.

Draghici: “Numai in România se poate asa ceva”

Stiinta mai are de jucat doua meciuri, cu Suceava si Buzaul, dupa care va lua o pauza de mai bine de doua luni pâna va reveni pe teren, cu ocazia turneului de promovare. Tragatorul secund al Stiintei, Mario Draghici a taxat aceasta anomalie pusa in practica de Federatia de Volei: “Nicaieri nu s-a mai pomenit o astfel de chestie; doar in România se poate asa ceva. Vom vedea cum vom face astfel incât sa ne mentinem forma sportiva in lipsa meciurilor oficiale”. Despre victoria cu Steaua, Draghici a spus: “Azi, beneficiind si de sprijinul publicului, am jucat mai bine decât Steaua si am aratat ca meritam sa urcam pe locul 1”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ