Având in “universalul” maghiar venit de la Hapoel Ierusalim principalul realizator, Stiinta a inceput sezonul cu o victorie. Studentii s-au calificându-se in faza I a Cupei, dupa un spectaculos 3-2 (-22, 20, 19,-22, 13) cu Dinamo

Primul meci, prima victorie pentru Stiinta. Sau, mai exact, new Stiinta. Cu un singur “supravietuitor” din sextetul cu care a reusit promovarea in A1 (Vitelaru) si fara niciun meci de verificare la activ, gruparea bacauana a debutat cu dreptul in noul sezon.

Sâmbata, in faza preliminara a Cupei României, studentii si-au valorificat avantajul terenului propriu, dar si al achizitiilor, eliminând-o pe Dinamo Bucuresti cu un rocambolesc 3-2. Omul nr. 1 al partidei a fost, fara indoiala, maghiarul Krisztian Csoma. “Universalul” in vârsta de 28 de ani venit de la Hapoel Ierusalim a realizat 29 de puncte, fiind principala gura de foc a unei echipe care a mutat bine si in celelalte compartimente.

PUBLICITATE

Astfel, coordonatorul sârb Ivkovic a adus limpezime jocului, libero-ul Ghimes a intarit apararea, in timp ce Somesan este o alternativa viabila pe faza de atac. De notat si siguranta centrilor Voinea- Cimili, cu precizarea ca ultimul, titular in nationala Moldovei, a venit vineri la echipa, iar sâmbata era deja in teren.

Contra lui Dinamo, Stiinta a inceput mai greu, cedând primul set la 22, dar si-a revenit, adjudecându-si-le pe urmatoarele doua la 20 si 19. Chiar daca a condus pâna aproape de al doilea time-out tehnic (14-13) si a tinut pasul pâna la 17-17, echipa lui Cornel Paduraru a cedat actul al patrulea cu 22-25, calificarea transându-se in tie-break.

Desi au gresit nu mai putin de cinci servicii in setul decisiv, Stiinta s-a impus cu 15-13 pe atacurile devastatoare ale lui Csoma, avansând astfel in faza intâi a Cupei, unde va primi vizita Tricolorului Ploiesti, tot in mansa unica si tot in Bacau, pe 8 octombrie.

Stiinta: Ivkovic (Purice), Somesan (Saracutu), Vitelaru, Voinea (Todorut), Cimili, Csoma, Ghimes- libero.

Dinamo: Manda, Soloc, Dragusin (Harbuz), Balan, Muresan, Chitigoi (Velicu).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ