Reprezinta viitorul voleiului bacauan. Si, daca luam in considerare calitatile sale, poate ca nu doar al celui bacauan. La cei 21 de ani, Andrei Saracutu se pregateste de cea mai mare provocare de pâna acum a carierei: debutul in Divizia A1. “Asteptam de mult acest salt catre prima liga. Bine ca nu a mai intârziat, ca incepeam sa ma gândesc la un transfer”, a marturisit Saracutu dupa turneul de promovare de la Bacau, care a permis Stelei si Stiintei sa revina in elita voleiului din România.

-Andrei, te simti pregatit de Divizia A1?

-Eu zic ca da. E clar ca va fi o experienta deosebita, care ma incita inca de pe acum. Stiu ca nu va fi usor, dar sunt dispus sa muncesc pentru a dovedi ca pot face fata rigorilor Diviziei A1, iar asta ma face sa fiu pregatit.

PUBLICITATE

-Care a fost cel mai greu moment al editiei 2015-2016?

-Imediat dupa infrângerea suferita in fata Stelei, in sezonul regulat. Au urmat câteva meciuri pe care le-am jucat doar cu gândul la returul cu Steaua. Victoria din retur, reusita pe fondul unui joc spectaculos, ne-a aratat ca suntem pe drumul cel bun.

-Ai avut vreun moment indoieli in privinta realizarii obiectivului?

-Sincer, nu. Si anul trecut am cochetat cu ideea promovarii la Divizia A1, dar totul a fost mai mult la nivel de dorinta. Anul asta, in schimb, am beneficiat si de sprijin financiar, iar acest lucru a dus la formarea unei echipe puternice. Venirea unor jucatori de talia lui Mario Draghici, Razvan Purice si Ciprian Vitelaru a insemnat enorm pentru noi, jucatorii tineri; ne-a ajutat sa progresam mult. Mie, personal, posibilitatea de a juca alaturi de un Mario Draghici, de exemplu, mi-a permis sa-mi antrenez anumite abilitati.

-Care anume?

-Inainte de toate, blocajul. In trecut, acesta era unul din punctele mele nevralgice. Un alt capitol la care simt ca am progresat este atacul.

-Doua cuvinte despre jocul cu Steaua din turneul final, pierdut de voi cu 3-2.

-Infrângerea ne-a afectat mult, insa, pâna la urma, s-a dovedit ca am câstigat un punct. Personal, am jucat cu o mare ambitie, cautând in permanenta sa-l blochez pe Paul Craciun.

-Apropo, contra caror echipe din Divizia A1 astepti cu nerabdare sa joci?

-Cu Zalaul, cu Galatiul…Echipa valoroase care te supun unui adevarat test: esti sau nu jucator? Poti sau nu sa faci fata?

-Chiar, va putea Stiinta sa fac fata primului esalon?

-Daca echipa noastra va fi sustinuta financiar, sunt convins ca vom face o figura frumoasa in prima liga. Eu sper sa primim intreg sprijinul din partea autoritatilor, astfel incât promovarea noastra sa nu se dovedeasca in zadar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Saracutu este intr-adevar un jucator de mare viitor. Depinde doar de el, daca va ramine la fel de serios si muncitor. Bafta baietilor in primul esalon si asteptam sa vedem cum se vor implica si autoritatile pt. a sprijini aceasta echipa

LĂSAȚI UN MESAJ