1 decembrie 2023
SportVolei masculin: Alta echipa, alt obiectiv

Volei masculin: Alta echipa, alt obiectiv

Stiinta Bacau isi reia pregatirile luni, cu un lot remaniat

Se reunesc la prânz

Dupa aproximativ trei luni de pauza, voleibalistii de la Stiinta Bacau isi reiau pregatirile in vederea noului sezon competitional al Diviziei A2, care va incepe pe data de 6 octombrie. Reunirea lotului este fixata luni, la ora 12.00, la sediul clubului, urmând ca in cursul dupa-amiezii sa se desfasoare si primul antrenament al verii. Cuvântul de ordine al gruparii bacauane este “remaniere”, Stiinta urmând sa porneasca la drum cu un lot primenit in proportie de 50 la suta cu jucatori crescuti din punct de vedere voleibalistic la Dej, Toplita, Botosani sau Piatra Neamt.Schimbul de generatii va continua

“Intr-adevar, vom avea sase-sapte voleibalisti noi, toti acestia fiind tineri de perspectiva in vârsta de 18-19 ani. Din vechea garda au mai ramas doar vreo cinci-sase jucatori”, a declarat antrenorul Stiintei, Cornel Paduraru, care a precizat si obiectivul echipei sale in sezonul 2012- 2013: “Prioritar pentru noi nu este locul in clasament, ci formarea unei noi echipe pe care o dorim cât mai competitiva in viitor. Dupa toate probabilitatile, acest schimb de generatii va continua si in iarna”.

Nu se grabesc cu amicalele

Prima saptamâna de pregatire a studentilor va fi una tipica reacomodarii la efort, urmând ca de saptamâna urmatoare antrenamentele sa creasca in intensitate. Primele jocuri de verificare nu vor avea loc mai devreme de a doua jumatate a lunii septembrie. “Majoritatea echipelor de liga secunda se reunesc relativ târziu, asa ca nu are rost sa ne grabim cu partidele de pregatire”, a spus Cornel Paduraru. Daca nu-si cunosc inca adversarele din amicale, studentii stiu in schimb ordinea echipelor pe care le vor intâlni in campionat. “Chiar daca incepem cu doua deplasari, seria este una destul de echilibrata”, a mai spus Paduraru.

Programul turului
Campionatul diviziei secunde se va desfasura in trei faze, prima fiind organizata tur-retur, fara pauza intre cele doua jumatati de sezon. Patru etape din retur vor avea loc in intervalul 24 noiembrie – 15 decembrie, competitia urmând sa se reia pe 26 ianuarie 2013 si sa continue pâna pe 9 februarie. Faza a II-a cuprinde doua etape de play-off, in care se va juca dupa sistemul “cel mai bun din trei jocuri”, echipele câstigatoare avansând la turneul pentru promovare (17-19 mai). (D.P.)

Etapa I (6 octombrie)
Tricolorul Ploiesti – Arcada Galati
Stiinta Bucuresti – CSU Galati
Dacia Buzau – CSM Suceava
Niro Guard Bucuresti – Stiinta Bacau

Etapa a II-a (13 octombrie)
Arcada Galati – Stiinta Bacau
CSM Suceava – Niro Guard
CSU Galati – Dacia Buzau
Tricolorul Ploiesti – Stiinta Bucuresti

Etapa a III-a (20 octombrie)
Stiinta Bucuresti – Arcada Galati
Dacia Buzau – Tricolorul Ploiesti
Niro Guard Bucuresti – CSU Galati
Stiinta Bacau – CSM Suceava

Etapa a IV-a (27 octombrie)
Arcada Galati – CSM Suceava
CSU Galati – Stiinta Bacau
Tricolorul Ploiesti – Niro Guard
Stiinta Bucuresti – Dacia Buzau

Etapa a V-a (3 noiembrie)
Dacia Buzau – Arcada Galati
Niro Guard – Stiinta Bucuresti
Stiinta Bacau – Tricolorul Ploiesti
CSM Suceava – CSU Galati

Etapa a VI-a (10 noiembrie)
Arcada Galati – CSU Galati
Tricolorul Ploiesti – CSM Suceava
Stiinta Bucuresti – Stiinta Bacau
Dacia Buzau – Niro Guard

Etapa a VII-a (17 noiembrie)
Niro Guard – Arcada Galati
Stiinta Bacau – Dacia Buzau
CSM Suceava – Stiinta Bucuresti
CSU Galati – Tricolorul Ploiesti

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri