20 mai 2024
SportVolei feminin: Știința și-a reluat pregătirile. Cu cinci straniere

Volei feminin: Știința și-a reluat pregătirile. Cu cinci straniere

Slavinei Koleva i s-au alăturat Ana Veljkovic (fostă Otasevic), revenită de la Voluntari, croata Ivana Blazevic și polonezele Magdalena Dzikowicsz și Kinga Kasprzak.

De luni, prim-divizionara de volei feminin Știința Bacău și-a reluat, în sfârșit, pregătirile în vederea noului sezon competițional. După o perioadă de incertitudini și de frământări la nivel de lot și de buget, gruparea băcăuană și-a definitivat efectivul cu care va evolua în stagiunea 2020-2021. Un efectiv în care se regăsesc cinci jucătoare din străinătate: o bulgăroaică, o muntenegreancă, o croată și două poloneze.

Bulgăroaica este „secunda” Slavina Koleva (34 de ani), care a decis să-și continue activitatea la Știința. „Aici mă simt ca acasă”, a motivat Koleva, un adevărat pilon al formației antrenate de Florin Grapă. Din Muntenegru vine sau, mai exact, revine „centrul” Ana Otasevic devenită Veljkovic după căsătorie. În vârstă de 33 de ani, Otasevic-Veljkovic a evoluat în două rânduri la formația băcăuană (2016-2017 și 2018-2019), ea fiind legitimată sezonul trecut tot în Divizia A1, dar la CSO Voluntari. Croata Ivana Blazevic (24 ani) și cele două poloneze, Magdalena Dzikowicsz (26 ani) și Kinga Kasprzak (foto, 33 ani) vor îmbrăca în premieră tricoul Științei.



Blazevic sosește din Statele Unite și este ridicătoare, Dzikowicz joacă pe postul de libero și a aparținut în ultimele două sezoane de Volley Wroclaw, în timp ce Kasprzak este o fostă internațională poloneză care evoluează ca trăgătoare secundă și care are o bogată experiență la nivel de club, în CV-ul său figurând formații din China, Turcia, Azerbaidjan, Israel și Finlanda. Cele cinci straniere se adaugă unui lot care le mai cuprinde pe Georgiana Faleș, Lorena Ciocian, Carmen Dițu, Alexandra Ciucu, Karina Gorbe, Mădălina Airoaie și Iulia Matanie, ultimele două fiind în dublă legitimare cu CSȘ Bacău.

„Este cunoscut că am traversat o perioadă de căutări, la finalul căreia am configurat acest lot ce ar trebui să ne asigure un campionat de tranzit, ferit de emoții neplăcute”, a declarat antrenorul Florin Grapă, care a ținut să evidențieze atașamentul manifestat față de echipa băcăuană de Koleva, Faleș și Ciucu: „Nu e puțin lucru să judeci cu sufletul, iar faptul că ele au rămas la echipă arată că aici, noi am creat o atmosferă plăcută”.

Știința va începe campionatul Diviziei A1 cu două deplasări consecutive (Lugoj și Rapid, pe 17, respectiv 24 octombrie), primul joc de acasă fiind programat pe 31 octombrie, cu CSM Medgidia. Pe plan internațional, studentele vor evolua în acest sezon în Cupa CEV, sorții hărăzindu-le în „șaisprezecimile” competiției (11-25 noiembrie) o confruntare cu sârboaicele de la ZOK.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri