Echipa băcăuană va susține cel puțin 13 meciuri până la finalul lui februarie. Antrenorul Florin Grapă dorește să-și completeze lotul cu un „universal”

Voleibalistele Științei Bacău au fost harnice și anul acesta. Și-au reluat pregătirile pe 2 ianuarie, având motive calendaristice întemeiate: le așteaptă o perioadă de foc. De… foc automat. Până pe 29 februarie studentele vor juca cel puțin 13 meciuri. În cazul în care Știința va trece de Dresdner SC în „optimile” Cupei Challenge, cele 13 partide vor deveni 15. „Într-adevăr, este o perioadă comprimată, dar nu numai pentru noi e așa. Ne pregătim cât mai bine pentru a face față cu brio cerințelor din această perioadă”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă.

Situată pe locul 3 la finalul turului, la trei puncte de Dinamo și patru de lidera Alba Blaj, echipa băcăuană va relua campionatul sâmbătă, 11 ianuarie, la Cluj. În continuare, Rogojinaru și compania vor evolua în ritmul de sâmbătă-miercuri- sâmbătă. Concret, pe 15 ianuarie acasă, cu Rapid, pe 18 la Voluntari, pe 22 în Germania, la Dresda, pentru manșa tur a „optimilor” Cupei Challenge, iar pe 25 în derby-ul de pe teren propriu cu Dinamo. Urmează o pauză de zece zile (Știința va sta în etapa a 16-a, programată pe 1 februarie), după care se va trage din nou în rafale.

Astfel, pe data de 4, băcăuancele vor găzdui returul cu Dresda, după care urmează: deplasare la Târgoviște pe 8, meci acasă cu Lugojul pe 12, deplasare la Galați pe 15, derby-ul de acasă cu Blajul pe 22, deplasare la Pitești pe 26 și, în fine, cădere de cortină peste sezonul regulat la meciul de pe teren propriu, cu Medgidia, pe 29 februarie. Asta fără să luăm în calcul un eventual nou examen european în sferturile de finală ale Challenge Cup. Până la startul acestui tur de forță, antrenorul Florin Grapă are pe cap o altă grijă:

„Îmi doresc ca până vineri, 10 ianuarie, dată la care se încheie perioada de transferări, să aduc un «universal» din străinătate la echipă. Nu e ușor, timpul e scurt, dar facem tot posibilul pentru a acoperi acest post”. De notat că Știința se va deplasa la Cluj, pentru prima etapă a returului Diviziei A1, cu un lot de zece jucătoare. Lipsesc franțuzoiacele Alexandra Dascălu și Kim Novak, care s-ar putea despărți de Știința și libero-ul Rene Sain, aflată în Olanda cu naționala Croației. În cazul în care Știința va reuși să-și completeze lotul până pe 10 februarie, noua achiziție ar putea debuta chiar sâmbătă, la Cluj.PUBLICITATE