Campioana României la volei feminin, Stiinta Bacau s-a reunit ieri, dupa o vacanta de aproape doua luni. La orizont se afla participarea in grupele Ligii Campionilor, dar si atacarea unui nou event campionat- Cupa, motiv pentru care studentele si-au reluat pregatirile in forta.

Cu intariri la nivelul lotului, dar si cu un program spartan, cu doua antrenamente pe zi, exclusiv fizice, timp de doua saptamâni. Si pentru ca meniul sa fie unul complet, in aceasta perioada campioanele vor trage din rasputeri la aparatele TRX instalate in Sala Sporturilor. Totul, sub comanda preparatorului fizic Bogdan Rata, dar si a unui staff specializat in domeniu, sosit in Bacau la solicitarea expresa a antrenorului Florin Grapa.

Tare la detenta

La primul antrenament, Stiinta s-a prezentat cu un lot alcatuit din urmatoarele 12 jucatoare: Kim Staelens, Sabina Miclea-Grigoruta, Mihaela Herlea, Crina Baltatu, Ramona Breban, Denisa Rogojinaru, Alexandra Sobo, Roxana Iosef, Diana Macovei, Mihaela Albu, Monika Potokar si Marina Vujovic. Ultimele patru intra la capitolul “noutati”.

Macovei si Albu sunt junioare si nu constituie o miza imediata pentru campioana României. “Secunda” Potokar si Vujovic reprezinta, in schimb intariri de Liga. Prima este o slovena de 25 de ani, care masoara 1. 77 m (“nu e foarte inalta, dar are o detenta impresionanta”, a asigurat Grapa), venita din Franta, de la Hainaut, in timp ce Vujovic s-a despartit in aceasta vara de Tomis Constanta.

Fara argentinience

La capitolul absente, figureaza cele trei argentinience, Lucia Gaido, Mimi Sosa si Aylin Pereyra, care vor sosi in etape. Prima este asteptata Pereyra (achizitionata in aceasta vara de la SCM U Craiova), care trebuie sa-si rezolve problema cu viza. Gaido si Sosa vor veni dupa 20 august, ele participând in aceasta perioada cu nationala Argentinei la World Grand Prix.

In mod cert, cele trei sud-americane, care au mai evoluat impreuna in tara natala, la Boca Juniors, vor rata prima parte a pregatirii fizice, dar vor fi prezente la primele jocuri de verificare din inter-sezon. “Deocamdata, nu am stabilit programul amicalelor. Nu vom duce insa lipsa de meciuri, mai ales ca ne asteapta un sezon solicitant”, a punctat Florin Grapa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ