1 decembrie 2023
SportVolei feminin: Primele teste

Volei feminin: Primele teste

Stiinta va participa in acest week-end la un turneu de jocuri la Piatra Neamt

Se incepe cu Muntenegru

Dupa o pauza competitionala de aproape patru luni, vice-campioana României la volei feminin, Stiinta Bacau revine pe teren. De vineri si pâna luni, studentele vor participa la un “patrulater” la Piatra Neamt, la care vor mai evolua CSM Bucuresti si nationalele României si Muntenegrului. Organizat in sistem campionat, “patrulaterul” nemtean va incepe pentru Stiinta cu un meci contra Muntenegrului, programat astazi, de la ora 17.00. Sâmbata, de la 19.00, bacauancele vor intâlni reprezentativa României, pentru ca duminica, de la 17.00, sa joace in compania bucurestencelor de la CSM.Fara “tricolore”

Antrenorul Stiintei, Florin Grapa va deplasa la Piatra Neamt un lot alcatuit din urmatoarele noua jucatoare: Sanja Aleksovska, Mihaela Herlea, Crina Hosu, Mihaela Truta, Kremena Kamenova, Roxana Iosef, Simona Birzan si Ramona Breban. In lot nu se regasesc Alexandra Sobo, Denisa Rogojinaru si Sabina Miclea, care se afla deja la Piatra, in cantonament cu nationala României. De altfel, cele trei vor evolua la acest “patrulater” sub tricoul primei reprezentative, antrenorul Stiintei dându-si acordul in acest sens.

Intariri din Argentina

Turneul de sub Pietrica va consemna come-back-ul ridicatoarei macedonene Sanja Aleksovska, dupa o pauza de de patru ani, care a inclus si un periplu italian, dar si pe cel al Roxanei Iosef, revenita la matca dupa ce in sezonul precedent a evoluat la CSM Bucuresti. Totodata, “patrulaterul” de la Piatra Neamt va inregistra si debutul noii achizitii, Kremena Kamenova. In vârsta de 24 de ani, tragatoarea din Bulgaria vine la Stiinta aureolata de cucerirea Cupei Challenge cu Lokomotiv Baku. Pe lânga Aleksovska si Kamenova, Stiinta se va mai intari saptamâna viitoare si cu doua jucatoare din Argentina.

Inca doua turnee

“Fiind primele teste din aceasta vara si evoluând in formula incompleta, adica fara cele trei jucatoare de la lotul national, nu pot spune ca am mari asteptari de la acest turneu. Vreau sa ne intram treptat in ritm si, totodata, vreau sa le vad la lucru pe noile achizitii”, a explicat Florin Grapa. Tehnicianul Stiintei spera ca in a doua saptamâna din septembrie sa poata organiza Cupa Municipiului Bacau, competitie care ar preceda turneul international de la Târgu-Mures, programat in perioada 20-23 septembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri