Antrenorul Florin Grapa se declara multumit de prestatia echipei sale la turneul belgian de la Frasnes-Lez-Avaing, pe care l-a si câstigat dupa o finala cu Nancy

A schimbat componenta echipei, dar nu si apetenta pentru trofee. Detinatoarea Cupei României la volei feminin, Stiinta Bacau a inceput sezonul de toamna trecându-si in cont câstigarea celei de-a 16-a editii a turneului international de la Frasnes-Lez-Avaing (Belgia). Un succes de prestigiu, dar si un bun prilej de a verifica jucatoarele care vin din urma la Stiinta, in conditiile in care bacauancele nu au putut conta in Belgia pe patru titulare. “Fetele au avut prestatie buna, lucru care ne arata ca avem rezerve pentru viitor”, a declarat antrenorul studentelor, Florin Grapa, la revenirea de la Frasnes-Lez-Avaing.

-Domnule profesor, inainte de toate, spuneti-ne care a fost nivelul turneului?

PUBLICITATE

-Chiar daca nu s-au mai prezentat polonezele de la Sopot si azerele de la Lokomotiv Baku, turneul a fost unul bun, cu echipe puternice. Vorbim de campioana Olandei, de viceampioana Belgiei, de doua formatii frantuzesti cu pretentii, precum Nancy si Paris. Si atmosfera a fost una frumoasa, care a dat savoare competitieii. Eu sunt multumit de faptul ca am avut adversari redutabili si, bineinteles, de faptul ca am câstigat turneul.

-Ati inceput cu o infrângere contra lui Nancy pe care apoi ati invins-o in finala.

-Eu zic ca puteam câstiga si primul meci, insa am facut unele modificari pentru a ma edifica asupra potentialului nostru general. Am folosit-o, de exemplu, pe Loredana Filipas, care inca nu e la inaltimea pretentiilor noastre, dar care este o jucatoare de mare perspectiva, va veti convinge de asta.

-Ce v-a aratat turneul belgian in conditiile in care nu ati dispus de serviciile internationalelor Rogojinaru, Moisa, Baciu si Albu?

-Mi-a aratat multe lucruri. Mi-a aratat, de exemplu, ca mai avem o ridicatoare in afara Sabinei Moisa, Lorena Ciocian evoluând foarte bine. Totodata, Tatiana Lupu si-a confirmat valoarea, ea fiind, de altfel, desemnata drept cea mai buna jucatoare a intregului turneu. Am câstigat o jucatoare pe postul de fals, ma refer la Crina Baltatu si, per total, s-a vazut ca, desi nu am putut folosi garnitura standard, se poate inchega o noua echipa la Stiinta, una care sa lupte, in continuare, pentru un loc fruntas. Sigur, mai avem de lucru. Si in cazul relatiilor de joc, si in cazul individualitatilor, iar din acest punct de vedere sper ca turneul din Belgia sa fi fost de bun augur pentru Irina Radu si Cristina Cazacu. Eu am incredere ca noua echipa a Stiintei va arata bine.

-Ramâne Nicoleta Manu la Stiinta si dupa turneul belgian?

-Mai mult ca sigur, da. A facut un turneu bun si sper ca ea sa revina la potentialul pe care il avea acum câtiva ani.

-Alte transferuri in perioada imediat urmatoare?

-Deocamdata, nimic nou.

-Ce urmeaza?

-Azi incepem un turneu alaturi de Unic, U Cluj si Medicina Târgu-Mures. Mai avem mai putin de o luna pâna la startul campionatului si, usor-usor, intram in linia dreapta a pregatirilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ