Nantes VB – Stiinta Bacau 3-0 (25-18, 27-25, 25-10)

N-a fost loc de surprize in Franta. Si nici de puncte. Miercuri seara, la Nantes, in fata unei sali pline (1900 spectatori), Stiinta Bacau a fost invinsa cu 3-0 de gazdele de la VB, in etapa secunda a grupei B din Liga Campionilor la volei feminin.

Evolutia studentelor, dar si a scorului in primele doua seturi a lasat, totusi loc sperantelor. Invinse in actul de debut cu 25-18, bacauancele s-au aflat la un punct de a-si adjudeca partialul secund si de a restabilit egalitatea la general. Din pacate, desi a condus cu 23-21 si cu 25-24, Stiinta nu a reusit sa profite de acest avantaj, cedând setul doi la limita, cu 27-25. Beneficiind de forma americancei Ariel Turner (19 puncte realizate), dar si de degringolada din tabara Stiintei, lidera campionatului francez a zburdat in actul al treilea, pe care si l-a adjudecat categoric, la o diferenta de 15 puncte.

PUBLICITATE

“Practic, in ultimul set nici nu am mai contat. Si nici nu putea fi altfel, dupa ce am pierdut cum am pierdut cel de-al doilea set”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa, care a dezvoltat ideea: “Au existat mai multe episoade, care au conditionat setul respectiv: de la serviciul in aut al Tatianei Lupu la scorul de 23-21 si pâna la punctele care ne-au fost pur si simplu refuzate de arbitri. La 1-1, poate ca altfel ar fi decurs jocul”.

Grapa a recunoscut suprematia adversarelor (“sunt mai bune decât noi si nu e deloc o intâmplare ca se afla pe primul loc la ele in campionat, unde au invins-o si pe Cannes”), dupa cum a admis si faptul ca sansele de calificare ale Stiintei in faza urmatoare a Ligii s-au apropiat de zero: “E o grupa grea, mai grea decât se preconiza, iar sansele noastre au devenit foarte mici, asta e adevarul. Sunt convins, insa, ca vom trece de Nantes in meciul retur”.

Pâna la returul cu Nantes, programat de-abia in ianuarie, studentele vor mai bifa un joc de Liga Campionilor, in decembrie, la Baku si, bineinteles, isi vor relua asaltul asupra primului loc in Divizia A1, luni, 1 decembrie, de la ora 18.00, urmând sa intâlneasca pe teren propriu pe CSM Târgoviste: “Daca e sa ma multumeasca ceva dupa jocul de la Nantes, e ca am inceput sa ne imbunatatim serviciul si atacul. Ramân la parerea ca avem o echipa mai buna fata de anul trecut si o vom demonstra in campionat”.

Nantes VB: Nikoletta Koutouxidou, Ariel Turner, Melissa Callo, Clementine Druenne, Marion Gauthier- Rat (Michaela Dolezalova), Luiza Ungerer- libero. Antrenor: Sylvain Quinquis.
Stiinta: Sabina Moisa, Anastasia Harelik, Denisa Rogojinaru, Alexandra Sobo, Tatiana Lupu, Ioana Baciu, Mihaela Albu- libero. Au mai jucat: Yulia Stoyanova, Olena Novgorodchenko si Irina Radu. Antrenor: Florin Grapa.

In celalalt meci al grupei, Fenerbahce Istanbul a trecut cu 3-1 de Azeryol Baku. In clasament: 1) Fenerbahce 6p., 2) Nantes 4p., 3) Azeryol 2p., 4) Stiinta 0p. Etapa viitoare: Azeryol Baku- Stiinta (10 decembrie) si Nantes – Fenerbahce (9 decembrie).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ