In primul joc din grupe, Stiinta a fost invinsa de Fenerbahce. Foto: Ioan Bisca

VB Nantes – Stiinta Bacau (miercuri, ora 21.00)

Dupa prima etapa, Stiinta Bacau este singura echipa fara niciun punct in grupa B din cadrul Ligii Campionilor la volei feminin. Si asta in ciuda faptului ca studentele si-au facut debutul pe teren propriu. Din pacate, “uraganul” Fenerbahce Istanbul a lovit din plin Bacaul, cu o intensitate de 3-0. “Am intâlnit o echipa superioara, insa nici noi nu am jucat tot meciul la acelasi nivel.

Speram sa o facem data viitoare, la Nantes”, a declarat antrenorul Stiintei Florin Grapa. Si iata ca “data viitoare” a venit: in aceasta seara, formatia bacauana evolueaza pe terenul vicecampioanei Frantei, VB Nantes, o grupare cu jucatoare din Belgia (Angie Bland si Els Vandesteene), Grecia (Nikoletta Koutouxidou), SUA (Sherri Williams si Ariel Turner), Cehia (Michaela Dolezalova) Brazilia (Luiza Ungerer) si Argentina (Melissa Callo). Prin urmare, misiunea oaspetelor nu se anunta deloc una facila. Formatia de pe coasta Atlanticului este neinvinsa in campionatul intern si a fost la un pas de a debuta cu o victorie in Liga Campionilor, fiind invinsa cu 3-2 si 20-18 in tie-break in Azerbaidjan, de Azeryol Baku.

PUBLICITATE

“Ma bucura faptul ca la Baku am avut o evolutie foarte buna, dar, totodata, faptul ca am ratat victoria ne creaza si un sentiment de frustrare”, a declarat tehnicianul lui Nantes, Sylvain Quinquis, care si-a facut temele inaintea jocului programat in aceasta seara, la “Mangin Beaulieu”: “Intâlnim o formatie cu o prezenta fizica notabila si cu o calitate remarcabila a serviciului. Trebuie sa jucam la cel mai bun nivel al nostru impotriva campioanei României”. Si Florin Grapa si-a studiat in detaliu adversara: “Ne asteapta un meci foarte dificil deoarece Nantes a demonstrat ca este greu de invins. Oricum, noi mergem pentru a lua puncte si speram sa ne intoarcem acasa cu un rezultat pozitiv”.

In celalalt meci al grupei, programat tot in aceasta seara, se intâlnesc super-puterile Fenerbahce Istanbul si Azeryol Bakuy. In clasament: 1) Fenerbahce 3p., 2) Azeryol 2p., 3) Nantes 1p.,4) Stiinta 0 p.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ