Fenerbahce Istanbul (Turcia), Azeryol Baku (Azerbaidjan) si Nantes VB (Franta). Poate ca, la urma-urmelor, era loc si de mai bine, dar, in mod cert, se putea si mai rau. Concret, Stiinta Bacau a nimerit intr-o grupa accesibila in viitoarea editie a Ligii Campionilor la volei feminin, ce va porni la drum in perioada 11-13 noiembrie. Pâna atunci, este timp suficient de pregatire a meciurilor si, evident, de studiere a adversarelor. “Daca repetam parcursul de anul trecut, avem sanse mari de a continua sa evoluam in cupele europene si dincolo de faza grupelor. Poate ca vom continua chiar in play-off-ul Ligii Campionilor”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa.

– Domnule Grapa, cum vi se pare grupa B, grupa Stiintei?

-Este o grupa normala, echilibrata. Foarte multe considerente pe marginea viitoarelor noastre adversare nu pot face acum. Cel mult, pot vorbi despre ele in lumina a ceea ce au aratat anul trecut. Dar e posibil, ba chiar probabil, ca in aceasta vara sa aiba loc mai multe schimbari de componenta si la Fenerbahce, si la echipa din Baku, si la Nantes. Asa ca, pâna nu incepe sezonul intern in Turcia, Azerbaidjan si Franta, de unde provin echipele cu care ne vom confrunta in grupa, mi-e greu sa spun prea multe lucruri despre ele.

-Cel mai dificil adversar?

-Chiar daca anul trecut nu a jucat in Liga Campionilor, Fenerbahce. Spun asta luând in considerare, pe de o parte ambitia turcilor si, pe de alte parte, lucrurile bune aratate de Fener anul trecut si in Cupa CEV, dar si in Superliga Turciei, unde a jucat finala cu VakifBank.

-E bine ca jucam primul meci chiar impotriva celor de la Fenerbahce?

-Inainte de toate, e bine ca jucam acasa. Si poate ca nu e tocmai rau ca incepem grupa cu un meci tare. Intram direct in lupta, cum s-ar spune…

-Sanse de calificare?

-Sanse sunt. Si nu doar pentru noi, ci pentru toate echipele. Dupa cum se stie, se califica in play-off-ul Ligii, primele doua din fiecare grupa, dar si cele mai bune doua formatii clasate pe locul 3. Iar in functie de cine liciteaza organizarea turneului final, se mai poate elibera un loc. Basca faptul ca si locul 4 iti poate asigura ramânerea in Europa, dar in Cupa CEV. In concluzie, daca repetam evolutia de anul trecut, avem sanse de a trece de grupe. C vom ramâne in Liga Campionilor, ca vom ajunge in CEV, asta ramâne de vazut. Dar grupa se joaca!

-Nouatati in ceea ce priveste transferurile?

-Deocamdata, doar cele stiute: Baciu, Radu, Lupu, plus prelungirea contractelor lui Rogojinaru si Gaido. Categoric, incercam sa mai aducem jucatoare, dar, pe moment, suntem doar la capitolul tratative. Sunt putin rezervat deoarece nu-mi place sa bat toba pâna nu e totul parafat.

-De la Liga Campionilor, la Divizia A1: ce echipe credeti ca vin tare din urma?

-Dupa transferurile efectuate, fara doar si poate, CSM Bucuresti si Blajul.

-Si Dinamo?

-Din ce am vazut, la Dinamo este o tactica noua: sa ne “adoarma”. Dar sigur va fi in carti si Dinamo.
-Reunirea lotului Stiintei?

-Vom relua antrenamentele la inceputul lunii viitoare, pe 4 august.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ