In cazul in care va trece de ASKO Linz, Stiinta va da, mai mult ca sigur, de o alta formatie austriaca

Nou si vechi

Povesti noi, povesti vechi. Toate isi asteapta rândul si toate sunt conditionate de rezultatul returului din aceasta seara, cu Linz. Daca il va câstiga, Stiinta Bacau isi va continua aventura in Cupa Cev, ajungând in "optimi", acolo unde va da, mai mult ca sigur, de o alta formatie austriaca, Post Schwechat. Invingatoare cu 3-0 in prima mansa pe terenul bosniecelor de la Jedinstvo, formatia vieneza are de indeplinit, practic, o simpla formalitate, in jocul retur pe care il va disputa astazi, in fata propriilor suporteri.

Hatinova, o ex

Antrenorul Stiintei, Florin Grapa a monitorizat, la rândul sau, probabilul adversar din optimile de finala. "Intr-adevar, daca ne vom califica, se pare ca vom intâlni tot o echipa din Austria. In aceasta idee, am si cules unele date despre ea. Ridicatoare este Ivana Zburova, iar in centru joaca Lucia Hatinova, care, in trecut, a evoluat si pentru Stiinta", a spus tehnicianul studentelor, Florin Grapa despre cealalta reprezentanta a Tarii Valsului in CEV, Post Schwechat.

Vremea revansei?

In cazul in care va trece atât de Linz, cât si de Post Schwechat, Stiinta ar putea avea ca adversara in "sferturile" competitiei o mai veche cunostiinta: Rote Raben Vilsbiburg. Anul trecut, echipa germana a eliminat pe Stiinta din CEV, "retrogradând-o" in Cupa Challenge. "Nu ne-ar strica o revansa, insa, pâna la ce va fi in «sferturi» sau in «optimi», trebuie sa eliminam Linzul. Dupa asta, vom avea timp. Si de calcule, si – de ce nu? – chiar de o revansa", a concluzionat Grapa.
D. Sion