Detinatoarea Cupei României la volei feminin, Stiinta Bacau si-a inceput trestele premergatoare noii stagiuni competitionale. La finalul saptamânii trecute, la Izvorani, echipa antrenata de Florin Grapa a sustinut primele doua amicale din intersezon.

Vineri, Stiinta a pierdut toate cele patru seturi (14-25, 19-25, 14-25, 21-25) sustinute in compania nationalei României, pentru ca sâmbata sa cedeze cu 3-1 (’21, 19, 14, 22) amicalul sustinut in compania echipei germane NawaRo Straubing. In ambele jocuri, Stiinta nu le-a putut folosi pe cele cinci jucatoare convocate la lotul national al României in vederea Europenelor ce vor avea loc in aceasta toamna in Belgia si Olanda: Sabina Moisa, Denisa Rogojinaru, Ioana Baciu, Mihaela Albu si Lorena Ciocian.

Antrenorul Florin Grapa a utilizat urmatoarea garnitura de baza: Alexandra Pintea (imprumutata de la Unic pentru a acoperi postul de coordonatoare, lasat liber de plecarea la nationala a lui Moisa si Ciocian), Irina Radu, Cristina Cazacu, Claudia Gavrilescu, Tatiana Lupu, Loredana Filipas si libero-ul Nicoleta Manu, care are sanse mari de a reveni sub culorile Stiintei. Pe parcursul jocurilor, au mai fost utilizate Crina Baltatu, Iulia Matache si Alexandra Badea. Mâine, lotul bacauan alcatuit din cele zece jucatoare sus-amintite va pleca pe calea aerului in Belgia pentru a participa la traditionalul turneu de la Frasnes-les -Avaing.

In Belgia, Stiinta va evolua intr-o grupa din care mai fac parte frantuzoaicele de la Nancy si gazdele de la Gent. Joi, de la 21.30, studentele o vor intâlni pe Nancy, iar vineri, de la 16.00, pe Gent. In cealalta grupa figureaza Paris Saint Claud (Franta), VC Sneek (campioana Olandei) si Dauphines Charleroi (vice-campioana Belgiei).

“Regret ca nu voi avea niciuna dintre ridicatoarele noastre la acest turneu, atât Moisa cât si Ciocian aflându-se la lotul national. Din pacate, se pare ca Ciocoian este in plus la nationala, ea nejucând deloc, si nu inteleg de ce este retinuta acolo. Ea mi-ar fi de mare ajutor la echipa de club”, a declarat Florin Grapa, care a plecat spre Belgia inca de ieri. Antrenorul bacauan intentioneaza aducerea a inca unui centru (Nneka Onyejekwe?), marturisind, totodata, ca ar mai avea nevoie si de inca o tragatoare secunda.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ