Știința își va construi noua echipă în jurul nucleului format din Kapelovies, Rogojinaru, Faleș și Cazacu.
Echipa de volei feminin a Științei Bacău își va relua pregătirile la mijlocul lunii iulie. Data nu a fost încă fixată. „Pe 15 sau pe 22”, a spus antrenorul Florin Grapă. Se știe, în schimb, cum va arăta „coloana vertebrală” a echipei care va ataca sezonul 2019-2020.

O coloană formată din garda veche a Științei. În frunte cu căpitanul Denisa Rogojinaru și centrul Georgiana Faleș, continuând cu ridicătoarea Alice Kapelovies și bulgăraoica Slavina Koleva și încheiind cu principala realizatoare din stagiunea trecută, Cristina Cazacu și libero-ul de rezervă (care a dat o mână de ajutor și ca o extra-apărătoare atunci când a fost nevoie), Alexandra Ciucu. Două precizări în ceea ce le privește pe Cazacu și Koleva. Deși va face parte din lot, Cazacu va reveni pe teren de-abia în partea secundă a stagiunii, după ce va naște.

Koleva, în schimb, nu a semnat încă prelungirea contractului, dar și-a manifestat dorința de a continua cu Știința. De altfel, mai mult ca sigur, Koleva va fi singura stranieră din lotul de anul trecut care va rămâne la Bacău. Dar nu și unica jucătoare de peste granițe cu care studentele vor ataca noua stagiune! „Dorința noastră este să ne întărim efectivul. Pentru aceasta, avem în vizor mai multe jucătoare. Și din țară, și din străinătate.

Deocamdată, nu am înregistrat niciun transfer, însă suntem în discuții avansate. Trebuie să chibzuim bine pentru că, deși beneficiem de o finanțare substanțială din partea Consiliului Județean Bacău sau, și mai bine zis, tocmai din această cauză, nu ne permitem să aruncăm cu banii. Responsabilitatea noastră este să folosim acești bani în mod cel mai util cu putiință”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. Tehnicianul băcăuan a mărturisit că dorește ca echipa sa să revină pe podiumul Diviziei A1 și să aibă o comportare europeană în ton cu cea din sezonul trecut, atunci când Știința a atins, în premieră, faza semifinalelor Cupei CEV.

Băcăuancele vor începe campionatul intern cu un meci de foc, pe terenul campioanei Alba Blaj, pentru ca în etapa a doua a Diviziei A1 să primească vizita Lugojului. În ceea ce privește cupele europene, studentele vor participa în Cupa Challenge, debutul fiind în decembrie, în faza „șaisprezecimilor”, acolo unde vor întâlni formația portugheză Kairos Ponta Delgada. „Este bine că primul meci cu portughezele este programat în deplasare. Așa ne-am început aventura și anul trecut, cu un joc în deplasare, contra campioanei Serbiei. Nu știu prea multe amănunte despre formația din Portugalia, dar nu cred că ar fi peste noi. Cert este că ne dorim un traseu cât mai lung în Europa”, a precizat Florin Grapă.


12

echipe va număra la start ediția 2019-2020 a Diviziei A1 la volei feminin care va porni la drum în octombrie. Echipele înscrise: CS Medgidia, CSM București, Rapid București, FC Argeș Pitești, Volei Alba Blaj, CSM Lugoj, Belor Galați, Știința Bacău, CSM Târgoviște, Universitatea NTT Data Cluj, CSM Târgu-Mureș și Dinamo București.

3

tururi a trecut sezonul trecut formația băcăuană în Cupa CEV. După ce le-a eliminat pe Zeleznicar Lajkovac (Serbia), Sliedrecht Sport (Olanda) și Olomouc (Cehia), Știința s-a oprit în faza semifinalelor, după o „dublă” cu Alba Blaj.

2.970.000

lei va primi echipa de volei feminin a Științei Bacău din partea Consiliului Județean Bacău în baza proiectului „Sprijinirea participării echipei de volei feminin în sezonul competițional 2019-2020”. 1.635.300 lei sunt pentru anul 2019, iar 1.334.700 sunt rezervați anului 2020.