Știința Bacău- Universitatea Cluj (sâmbătă, ora 17.00, Sala Sporturilor)

După o pauză de jumătate de an, echipa de volei feminin Știința Bacău se pregătește să revină în fața publicului propriu. O va face sâmbătă, de la ora 17.00, cu ocazia meciului din etapa a doua a Diviziei A1, contra Universității Cluj. Din păcate, noua versiune a Științei este una departe, foarte departe de cea care aducea în Bacău patru titluri de campioană națională. Problemele (financiare și nu numai), care au afectat în acest an cea mai galonată grupare sportivă băcăuană de după 1989 au făcut ca Știința să nu-și permită transferuri pe măsură.

Astfel, în afara Marinei Cojocaru și a Anei Maria Lupa, care s-au alăturat „nucleului” alcătuit din Georgiana Faleș, Alexandra Ciucu și Carmen Dițu (aceasta din urmă având, și ea, doar 20 de ani), studentele mizează doar pe jucătoare tinere și foarte tinere precum Tjana Tvrdisic (o ridicătoare de 19 ani din Muntenegru), Mădălina Airoaie, Karina Gorbe, Ștefania Munteanu, Mara Tudorache și Carmina Bordea. Cu acest efectiv, Știința nu poate spera decât la salvarea de la retrogradare, iar înfrângerea cu 3-0 suferită la Mioveni, în etapa inaugurală a campionatului justifică obiectivul. Altădată un meci „floare la ureche”, confruntarea de sâmbătă, cu Universitatea Cluj ridică acum semne de întrebare și naște emoții.

„Îmi doresc mult să câștigăm și să luăm trei puncte. Iar dacă nu vor fi toate cele trei puncte, atunci măcar să câștigăm”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. Sâmbătă, în etapa secundă a campionatului, mai sunt programate jocurile: SCMU Craiova- Dacia Mioveni, Rapid București- CSO Voluntari 2005, Alba Blaj- ACS Volei Cristina Pârv Turda și CSM Lugoj- Dinamo București. Runda se va încheia luni, 18 octombrie, odată cu partida CSM Târgoviște- CSM Medgidia, programată la ora 17.00 și televizată de TVR3.

 

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE