La antrenamentele băcăuancelor este prezentă și bulgăroaica Guncheva, care a mai jucat pentru studente în urmă cu două stagiuni.

Și în 2021, echipa de volei feminin a Științei Bacău a fost prima la apel. Studentele și-au reluat antrenamentele luni, atunci când au bifat două ședințe de pregătire. În linii largi, băcăuancele mizează pe același lot cu care s-au prezentat în tur.

Kristina Guncheva

Noutatea este prezența la antrenamentele Științei a bulgăroaicei Kristina Guncheva. În fapt, vorbim despre un come-back, ridicătoarea naționalei Bulgariei mai activând la formația antrenată de Florin Grapă în ediția 2018-2019, atunci când Știința a reușit performanța de a accede în careul de ași al Cupei CEV. Plecată la sfârșitul acelui sezon în Turcia, Guncheva a fost aproape de o revenire la Bacău vara trecută. Numai că problemele financiare întâmpinate de Știința nu au permis concretizarea mutării, iar pe fir a intrat Dinamo, care și-a completat astfel „contingentul bulgar” din care mai fac parte Nasya Dimitrovna și Maya Karakasheva. În această iarnă, Kristina Guncheva s-a despărțit de Dinamo, astfel încât a apărut oportunitatea revenirii la Știința, unde o regăsește pe compatrioata sa, Slavina Koleva și unde, mai mult ca sigur, o va înlocui pe Ivana Blazevic, aflată pe punctul de părăsi gruparea băcăuană. Deocamdată, transferul coordonatoarei în vârstă de 26 de ani nu a fost înregistrat, însă timp există, în condițiile în care perioada de mercato se va încheia înainte de primul turneu al returului, programat în perioada 20-22 ianuarie.

La acest prim turneu din 2021, Știința se va deplasa la Medgidia, unde va întâlni formația gazdă, principala sa contracandidată la locul 4. Cele două echipe sunt despărțite de șase puncte în clasament, ecartul urmând să se reducă la trei în cazul unei victorii băcăuane cu 3-0 sau 3-1. În tur, câștig de cauză a avut CS Medgidia, însă acum, Știința pare o echipă mult mai bine așezată, așa cum a dovedit-o și finalul turului de campionat.

„E greu, dar ne batem. Îmi doresc foarte mult să revenim în primele patru echipe. Știu că returul va fi și mai dificil. Voluntariul și-a luat o braziliancă, Lugojul s-a întărit, la rândul ei și exemplele ar putea continua. Dar nimic nu este tranșat. Am încredere în fete”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă.

De notat  și faptul că în retur, Știinta va găzdui două turnee pe teren propriu: cel cu numărul trei, din martie, și ultimul al Diviziei A1, programat în perioada 2-4 aprilie.PUBLICITATE