Detinatoarea Cupei si-a reluat ieri pregatirile cu un lot compus in intregime din voleibaliste autohtone

Obisnuita, ani la rând, cu trofeele, detinatoarea Cupei României la volei feminin, Stiinta Bacau va avea parte de un sezon 2015-2016 mult mai dificil decât precedentele. Propriul buget pe de o parte si intaririle spectaculoase de care beneficiaza contracandidatele sale pe de cealalta parte au redus cota Stiintei in lupta pentru câstigarea campionatului si a Cupei.

Totusi, gruparea bacauana si-a asigurat inca din start un titlu. Unul neoficial, ce-i drept, dar unul care cheama in cauza orgoliul national. Astfel, Stiinta este unica echipa dintre candidatele la titlu (daca nu cumva singura din tot campionatul Diviziei A1), care aliniaza un lot compus in intregime din jucatoare autohtone. Toate cele 14 voleibaliste sunt românce. Inclusiv Tatiana Gheorghita (fosta Lupu), care are dubla cetatenie: româna si moldoveneasca. “Facem din necesitate virtute”, a glumit antrenorul Stiintei, Florin Grapa.

PUBLICITATE

“Intr-adevar, am zis in mai multe rânduri ca mi-ar placea sa-mi alcatuiesc o echipa puternica doar din jucatoare românce. Numai ca atunci când vine vorba de performanta, nu prea mai conteaza nationalitatea. Noi am facut o echipa pe masura posibilitatilor noastre financiare”, a precizat antrenorul bacauan, care a anuntat si obiectivul echipei: “Vrem sa ne clasam in primele patru locuri pentru a prinde play-off-ul. Blajul, CSM Târgoviste si CSM Bucuresti sunt principalele noastre contracandidate, dar nu trebuie neglijate nici Dinamo sau Medicina Târgu-Mures, care si-a adus nu mai putin de cinci straniere. Este un campionat mai echilibrat decât anul trecut, insa nu stiu daca e neaparat si mai bun”.

Pe parcursul acestei saptamâni, Stiinta va face câte doua antrenamente pe zi, urmând ca de pe 17 august sa se pregateasca in formula redusa, Rogojinaru, Ciocian, Moisa, Albu si Baciu fiind convocate la lotul national in vederea participarii la Europene. In perioada 11-13 septembrie, Stiinta se va afla in Belgia, la traditionalul turneu de la Frasnes-Les-Anvaing.

Lotul Stiintei Bacau: Denisa Rogojinaru, Crina Baltatu, Loredana Filipas (venita de la Dinamo), Lorena Ciocian (revenita dupa imprumutul la Piatra Neamt), Iulia Matache (revenita dupa imprumutul la Piatra Neamt), Karina Gorbe (venita de la Baia Mare), Tania Gheorghita, Alexandra Badea, Claudia Gavrilescu (venuta de la CSM Bucuresti), Ioana Baciu, Sabina Moisa, Irina Radu, Mihaela Albu, Cristina Cazacu (venita de la CSM Bucuresti). Antrenori: Florin Grapa si Aurel Cazacu. Au plecat: Alexandra Sobo (CSM Târgoviste), Anastasia Harelik, Iulya Stoyanova, Tesca Andrew-Wasylik si Olena Novgorodchenko.

Cristina Cazacu: “Noi, româncele, suntem mai luptatoare”

fond stiinta interviu cazacu

In vârsta de 21 de ani, Cristina Cazacu a trecut deja pe la doua echipe cu priza la performanta: Tomis Constanta si CSM Bucuresti. Tragatoarea de 1,85 metri spera sa sa-si continue ascensiunea sub culorile Stiintei.

-Cristina, cu ce gânduri ai venit la Stiinta?

-In plan personal, cu gândul de a munci si de a avea evolutii cât mai bune. In ceea ce priveste echipa, vreau sa ne batem la titlu si sa avem un parcurs cât mai lung in cupele europene. Pentru mine, venirea la Stiinta inseamna o provocare.

-Intr-o perioada in care fiecare echipa alearga dupa straniere, Stiinta a optat doar pentru jucatoare din tara.

-Asta ma bucura foarte mult. Sper sa nu gresesc, dar, la nivelul campionatului Diviziei A1, consider ca noi, româncele, suntem mai luptatoare si mai implicate in meciuri. Vom demonstra acest lucru la Bacau, unde stiu ca exista un public foarte atasat de echipa si pe care sper sa nu-l dezamagesc.

-Cât a contat in alegerea faptul ca pe banca Stiintei se afla Florin Grapa?

-Oo, foarte mult. Domnul profesor ma cunoaste de când eram mica si ma bucur ca pot lucra cu dânsul.
-Cum crezi ca va decurge adaptarea ta?

-Nu cred ca voi avea probleme. Ma cunosc cu fetele si sunt foarte entuziasmata ca fac parte din acest grup.

Claudia Gavrilescu: “Conteaza cine are bagheta”

fond stiinta interviu gavrilescu

Ajunsa aproape de 35 de ani pe care ii va implini in decembrie, Claudia Gavrilescu este una dintre cele mai experimentate jucatoare ale Diviziei A1. Centrul care masoara 1,86 m are misiunea de a acoperi golul lasat de plecarea Alexandrei Sobo.

-Claudia, timp de aproape 15 ani ai fost o adversara tenace pentru Stinta in lupta pentru titlu. Ce sentiment incerci acum, ca jucatoare a Stiintei?

-Intr-adevar, cât am fost la Rapid, Dinamo, Tomis si CSM Bucuresti am avut ca principala adversara in lupta pentru titlu pe Stiinta. Au fost dueluri strânse si era si normal sa fie asa deoarece eu, indiferent unde am jucat, am dat totul pentru echipa respectiva. Acum, voi face totul pentru a avea rezultate cât mai bune cu Stiinta. Am venit aici pentru a ne bate in continuare la titlu.

-De ce ai ales Bacaul?

-Pentru ca la acest moment era cea mai buna alegere pentru mine din toate punctele de vedere. Nu ca ar fi contat in alegerea facuta de mine, insa nu cred ca voi putea uita vreodata faptul ca primul cantonament cu lotul national de junioare l-am facut in Bacau, sub comanda domnului profesor Grapa.
-Vorbim de o noua echipa a Stiintei.

-Exista noutati de lot, dar nu cred ca putem vorbi chiar de o noua echipa. Eu cred ca cel mai mult conteaza cine are bagheta. Iar in acest caz, domnul Grapa va sti sa ne “dirijeze” cât mai bine astfel incât sa ne sincronizam cât mai bine pe teren.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ