Cea de-a patra etapă a Diviziei A1 a adus prima înfrângere pentru voleibalistele Științei Bacău. Una mai puțin scontată (1-3 la București, contra lui Dinamo), dar care are explicațiile ei. Înainte de toate, Dinamo și-a făcut echipă de „Top 3”. Cu Pârv (18 puncte sâmbătă), cu Burazer (16), cu Savic si Karakasheva (ambele câte 14), cu centrul brazilian Silva Martens și cu impresionanta ridicătoare japoneză Hashimoto.

Dinamo a excelat în apărare și la serviciu, în timp ce Știința, pe lângă erorile de serviciu (12 la număr) și de preluare la serviciu, a demonstrat că are încă de lucru la capitolul omogenitate. Spre deosebire de bucureștence, care, deși au operat la rândul lor multe transferuri în vară, s-ua putut antrena de la bun început în formulă completă, Știința, ca și Blajul (vezi primul setul pierdut sâmbătă de campioană la Medgidia, cu 25-15) a beneficiat relativ târziu pe întreg efectivul în pregătiri.

Sâmbătă, la București, studentele au pierdut primul set la limită, pe un serviciu greșit al Tinei Grudina și au cedat parțialul secund la zece puncte diferență. Și-au revenit în actul al treilea, pe care l-au câștigat la 20 grație punctelor lui Grudina și Rogojinaru, a come-back-ului lui Dascălu și a introducerii libero-ului Ciucu. Știința a lăsat impresia că va duce meciul în prelungiri, dar la 14-14 în setul patru au venit două servicii greșite (Pihlajamaki si Dascălu), iar Dinamo s-a impus cu 25-18.

„Nu am jucat ce putem juca”, a fost concluzia antrenorului Florin Grapă, care a folosit formula: Kapelovies 2 puncte (Ciocian 1), Rogojinaru 15, Koleva 6, Faleș 10 (Pihlajamaki), Grudina 15, Dascălu 8 (Nowak 5), Sain- libero (Ciucu-libero). Știința cedează primul loc si va avea două saptămâni de pauză, următorul meci fiind pe 9 noiembrie, cu CSM Târgoviște, acasă.


PUBLICITATE