O înfrângere și o victorie pentru Știința Bacău în turneul cu numărul patru al Diviziei A1 la volei feminin de la Voluntari. Înfrângerea, 0-3 (-18, -16, -22) s-a produs sâmbătă, în fața lui Dinamo și cheamă în cauză doar setul al treilea, unul în care, de la 18 egal, băcăuancele au greșit toate serviciile. „La 2-1, cred că ar fi fost altceva. S-ar fi creat o anumită presiune asupa lui Dinamo”, a opinat antrenorul studentelor, Florin Grapă. Victoria de la Voluntari a fost obținută luni și a fost una pe muchie de cuțit: 3-2 (23, -23, -17, 20, 14) cu CSM Lugoj. La 2-1 pentru bănățence, Florin Grapă a părăsit sala, acuzând o stare de rău.

Florin Grapă

„De-a lungul tipului, m-am mai confruntat cu astfel de momente, dar acum chiar am fost cuprins de panică. Nu mă simțeam deloc bine, parcă se întunecase totul și am decis să ies, lăsându-l pe domnul Cazacu să conducă echipa de pe margine”, a mărturisit profesorul Grapă.

Această situație-limită a creat un șoc pozitiv la echipa băcăuană, care, mobilizându-se, a egalat la seturi, ducând meciul în tie-break, unde a revenit de la 2-6, 3-7, 7-10 și 10-12, impunându-se cu 16-14 pe un punct al Natașei Cikiriz (din nou principal realizatoare a echipei, cu 23 puncte) și pe un atac greșit al lui Koprivco. „Mergem înainte și ne pregătim de următorul turneu”, a anunțat Florin Grapă, care, exceptând-o pe Faleș, aflată în izolare, a deplasat la Voluntari întreg lotul: Ciocian, Blazevic, Veljkovic, Dzikowicz, Dițu, Koleva, Cikiriz, Kasprzak, Ciucu, Airoaie, Gorbe și Matanie. Următorul turneu va avea loc la Blaj, dar nu pe 12-14 decembrie, cum era stabilit initial, ci pe 13-15 și, alături de Știința, vor mai participa gazdele de la Alba Blaj (2-3 în derby-ul cu CSM Târgoviște) și CSO Voluntari (3-0 cu FC Argeș și 3-2 cu Rapid în ultimele jocuri).PUBLICITATE