Campionatul Diviziei A1 la volei feminin va începe luna aceasta. Dar nu pe data de 17, așa cum era stabilit inițial, ci pe 31 octombrie. Și nu cu etape săptămânale, ca până acum, ci cu turnee, pentru a limita riscul răspândirii noului Coronavirus. La fiecare turneu vor exista câte patru grupe a câte trei echipe ce se vor înfrunta în patru locații distincte pe parcursul a trei zile.

Astfel, la primul turneu, programat între 31 octombrie și 2 noiembrie, cele 12 echipe au fost împărțite în felul următor, cu specificația că locațiile nu au fost încă desemnate:

Grupa 1: CSO Voluntari, CSM Târgoviște, U NTT Data Cluj
Grupa 2: Volei Alba Blaj, Dinamo Bucuresti, CSM Lugoj.
Grupa 3: Știința Bacău, CS Medgidia, Medicina Tqrgu-Mureș.
Grupa 4: Belor Galați, FC Argeș, Rapid București.

Acest sistem a fost validat în urma unei ședințe on-line desfășurată luni după-amiaza și la care au participat atât conducerea Federației, cât și reprezentanții cluburilor.

„Acest sistem cu turnee de câte patru grupe a trei echipe fiecare, în locații diferite, a fost supus dezbaterii și a primit undă verde la ședința de luni. Acum rămâne să mai fie aprobat și de Ministerul Tineretului și Sportului”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă, care a adăugat: „Un turneu se desfășoară pe parcursul a trei zile, în fiecare zi fiind programată câte o partidă.

Contează și cum vor fi programările. Este de preferat să joci primele două partide sau ultimele două ale turneului, pentru a evita să ai o zi pauză între cele două jocuri”. Turneele ar fi în număr de șase, ultimul, care ar pune punct sezonului regulat fiind programat în intervalul 4-6 decembrie și ar include doar trei grupe a câte patru echipe.

Încă nu a fost decis nimic în privința modului în care se va disputa returul campionatului, programat pentru ianuarie- februarie 2021.PUBLICITATE