Sâmbata, de la ora 17.00, voleibalistele Stiintei Bacau primesc vizita vice-liderei CSM Bucuresti. Meciul din etapa a 16-a este capital pentru bacauance. Aflate la sase puncte de locul patru, studentele nu au alternativa. Daca nu inving, pot spune “adio” play-off-ului.

“Este greu, dar eu spun ca vom câstigam acest joc. Am incredere ca vom ajunge, pâna la urma, in play-off, chiar daca lucrurile nu merg asa cum ar trebui sa mearga”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa. Tehnicianul bacauan priveste dincolo de jocul de sâmbata. Si chiar dincolo de play-off. Grapa a anuntat pentru “Desteptarea” ca ia in calcul varianta de a nu se inscrie in acest an in cursa proiectelor de finantare nerambursabila organizata de Primaria Bacau.

“Sincer, nu vreau sa mai trec prin ce am trecut pentru a inchide proiectul din 2015. Daca nu beneficiam de sprijinul acordat de Compania Dedeman, pentru care ii multumesc si acum domnului Dragos Paval, pur si simplu nu as fi reusit sa acopar partea de cofinantare si, implicit nu as fi reusit inchiderea proiectul”, a punctat Grapa, care a tinut sa adauge: “In momentul de fata, nu dispun de garantii financiare care sa acopere cei 10 la suta dintr-o viitoare finantare pe Legea 350. Sperantele mele se leaga tot de Dedeman.

Altfel, voi fi nevoit sa spun pas sau, eventual, sa solicit o suma modica, astfel incât sa nu mai fiu nevoit sa ma dau peste cap pentru a gasi co-finantare”. Merita amintit ca in 2015, Fundatia Pro Stiinta (prin care este finantata echipa de volei feminin Stiinta) a primit suma de 2.000.000 din partea municipalitatii in baza Legii 350/ 2005.

Totodata, trebuie spus ca, spre deosebire de anii precedenti, in 2015, prima transa din sumele aprobate si repartizate de municipalitate in baza Legii 350/ 2005 a fost virata de-abia la finalul lunii iulie! Intârzierea respectiva a afectat inclusiv echipa de volei feminin a Stiintei, al carei lot a fost conturat târziu si fara jucatoare din strainatate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ