CSM Bucuresti- Stiinta Bacau (azi, ora 18.00)

Finala mica a campionatului Diviziei A1 la volei feminin a ajuns la ultimul act. Cine câstiga meciul de azi, de la Bucuresti, ia bronzul. Prezenta pe podium este singura miza a duelului dintre CSM Bucuresti si Stiinta Bacau, cele doua echipe având asigurate, indiferent de rezultatul din acest ultim joc, prezenta in viitoarea editie a Cupei Challenge. Disputa dintre CSM Bucuresti si Stiinta are toate ingredientele unui spectacol sportiv de calitate. Au aratat-o si precedentele patru intâlniri, care au facut ca verdictul sa fie dat de-abia in “decisiv”.

CSM Bucuresti s-a impus in primele doua jocuri de acasa, iar Stiinta a restabilit egalitatea “la general”, dupa ce si-a fructificat, la rândul avantajul terenului propriu. Prin urmare, azi se porneste de la 2-2. “Si, chiar daca adversarele noastre joaca acasa, iar Federatia a decis sa delege o brigada din Bucuresti, eu spun ca sansele la medalia de bronz sunt egale, 50-50”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa. Tehnicianul bacauan a argumentat: “Intâlnim o echipa foarte buna, care nu intâmplator este laureata din acest an a Cupei Challenge. Eu sunt convins, insa, ca putem sa ne impunem la Bucuresti.

PUBLICITATE

Important este sa jucam asa cum am facut-o in cele doua partide de acasa, de saptamâna trecuta”. Grapa a precizat ca, in ciuda individualitatilor din trupa lui Francois Salvagni (Pihlajamaki, Majstorovic, Karakasheva, plus fosta bacauana Roxana Bacsis, desemnata si MVP-ul Cupei Challenge 2016) nu se teme de CSM Bucuresti: “Am mai spus-o si in alte rânduri: frica imi este doar de echipa mea. Totusi, tin sa repet ca am convingerea ca vom face un meci foarte bun la Bucuresti”. Stiinta nu se confrunta cu probleme de efectiv, astfel incât va aborda finala pentru bronz cu cea mai buna garnitura.

Mai e pâna la vacanta

Partida de azi, dintre CSM Bucuresti si Stiinta Bacau va pune punct sezonului competitional intern. Cu toate acestea, echipa bacauana nu va intra automat in vacanta, la finalul saptamânii fiind programat Campionatul National Universitar, la care vor participa si studentele din lotul Stiintei.

“De-abia dupa Universitare le voi da vacanta fetelor”, a precizat antrenorul Florin Grapa, care a confirmat faptul ca lotul Stiintei pentru editia 2016-2017 este in reconstructie: “Incercam sa pastram unele jucatoare, ne dorin sa aducem altele, dar, evident, totul depinde de sprijinul financiar pe care vom putea conta. Eu imi doresc foarte mult sa ne putem bate in continuare pentru podium, dar fara bani e imposibil”. Din actualul lot al Stiintei, patru jucatoare se afla la final de contract: Denisa Rogojinaru, Ioana Baciu, Tatiana Lupu si Irina Radu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ