Stiinta Bacau si-a reluat, luni, pregatirile. Au venit Zburova, De Geest si Fales, a plecat Baciu

De saptamâna aceasta, pentru voleibalistele Stiintei vacanta este doar o amintire. Ieri dimineata, la ora 10.00, antrenorul Florin Grapa a sunat adunarea in vederea sezonului care va debuta pe 15 octombrie. La apel au raspuns zece jucatoare:Tatiana Lupu, Crina Baltatu, Andreea Fiterau, Loredana Filipas, Lorena Ciocian, Nicoleta Manu, Iulia Matache, Sabina Moisa si nou venitele Ivana Zburova si Krista Marie De Geest.

Lor li se vor alatura zilele urmatoare Irina Radu si Claudia Gavrilescu si, dupa revenirea de la lotul national, Denisa Rogojinaru, Cristina Cazacu, Mihaela Albu si Georgiana Fales, aceasta din urma intorcându-se la Stiinta dupa perioada petrecuta la CSM Bucuresti. “Incercam sa ne punem pe picioare, insa e greu. Avem de tras, nu gluma”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa.

La capitolul plecari, un singur nume: cel al Ioanei Baciu. Universalul venit in urma cu doua sezoane de la Dinamo a ales sa-si continue cariera in strainatate, semnând cu Ladies in Black Aachen, locul 9 in Germania. “A fost alegerea ei. Noi mergem inainte, chiar si fara Baciu”, a spus Grapa, care a infirmat posibilitatea aducerii unei tragatoare secunde cu nume: “La ce buget avem, nu ma pot incumeta”.
In vârsta de 34 de ani, coordonatoarea slovaca Ivana Zburova se afla la cel de-al patrulea contract semnat cu o echipa din România, dupa Dinamo, CSM Satu-Mare si Medicina Târgu-Mures:

PUBLICITATE

“Am ales Stiinta pentru ca e o echipa foarte buna, care s-a luptat mereu pentru podium. Imi doresc sa fim acolo sus si in acest an. Pentru mine, venirea la Bacau este o provocare. Le cunosc pe majoritatea fetelor, cu Tatiana Lupu fiind intr-o relatie apropiata din vremea in care am evoluat, amândoua, la Dinamo”.
La cei 1.90 m pe care-i masoara, centrul american Krista Marie De Geest este una dintre cele mai inalte jucatoare ale Stiintei. “Iubesc România. Anul trecut am jucat pentru Lugoj, iar vara aceasta am facut un pas inainte, semnând cu o echipa cu greutate precum Stiinta. Sunt foarte entuziasmata si sper din tot sufletul sa pot ajuta echipa”, a marturisit De Geest.

“Obiectivul nostru ramâne accederea in play-off. Ne vom continua pregatirile in Bacau si, având in vedere faptul ca va trebui sa lucram la capitolul omogenitate, cred ca vom renunta la participarea la traditionalul turneu din Belgia, din luna septembrie. E mult mai probabila participarea noastra la turneul pe care il va organiza Blajul, la inceputul lui octombrie”, a precizat Florin Grapa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Zburova acum 7-8 ani valora 8000 de euro pe luna. Astazi cred ca e un pic mai ieftina. e o jucatoare buna pentru experienta dar nu cred ca ne putem bate la titlu;;; Pacat

LĂSAȚI UN MESAJ