Stiinta Bacau- Medicina Târgu-Mures (azi, ora 17.00, Sala Sporturilor)

Sa o dam pe bune: campionatul Stiintei pare compromis. Ce-i drept, matematica ofera, in continuare, sanse la un loc in play-off, insa când te afli la -8 de locul 4, calculele invoca mai degraba un miracol decât o realitate.

In aceste conditii, Cupa României ramâne alternativa studentelor de a salva un sezon cenusiu. Numai ca nici Cupa nu ofera garantii. Si nu vorbim neaparat de câstigarea trofeului (ar fi pentru a patra oara la rând), ci de accesul in semifinale. Pentru a intra in careul de asi al competitiei, Stiinta trebuie sa treaca de Medicina Târgu-Mures. Nu e o misiune imposibila, dar nici floare la ureche. Mai ales ca mansa retur se va disputa la Târgu-Mures, pe 9 martie.

PUBLICITATE

Pâna la retur, Stiinta trebuie sa-si faca treaba in meciul de acasa, programat azi, la ora 17.00. “Sa-si faca treaba” inseamna o victorie cu 3-0 sau 3-1. Sau, in limbaj de campionat, o victorie de trei puncte.

“Daca ne impunem cu 3-0 sau 3-1 acasa, ar fi suficient, pentru a ne califica sa pierdem in tie -break la Târgu-Mures. Altfel, calificarea se va decide in setul de aur. Eu sper, insa, sa câstigam si acasa, si in deplasare, chiar daca ne asteapta doua meciuri dificile”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa. Bacauancele au simtit pe pielea lor cum este sa o privesti de sus pe Medicina; in urma cu zece zile, au pierdut cu 2-3 la Târgu-Mures, in ciuda faptului ca au avut 2-0 la seturi. “Trebuie sa evitam erorile neprovocate.

Acestea ne-au costat mult in ultimele doua meciuri, cu Medicina si CSM Bucuresti. Si ar mai trebui un lucru: pe faza de atac, sa dam cât mai bine in minge, chiar si in conditiile in care constructia nu va fi extraordinara”, a concluzionat tehnicianul bacauan, care nu se confrunta cu probleme la nivel de lot. CSM Bucuresti (dubla victorie cu 3-0 contra Clujului) si Alba Blaj (3-0, 3-0 cu Lugojul) sunt calificate in semifinale, cel de-al patrulea sfert de finala aducând fata in fata, pe 17 februarie si 9 martie, pe CSM Târgoviste si Dinamo.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. am ajuns asa de rau sa ne temem de o calificare in fata Muresului?o formatie care pierde cu alte echipe sub 18-20 puncte pe set?stiam ca nu merge jocul,stiam ca mereu se asteapta o revenire,un alt joc…dar …nu se intrevede nimic.s-a facut PRAF anul asta competitional,cu niste jucatoare care sunt peste alte echipe.sunt…dar nu demonstram nimic.cantecul de lebada si la aceasta echipa,dupa handbal feminin si masculin ???

LĂSAȚI UN MESAJ