Proiectul de colaborare dintre echipa de volei feminin Știința și Consiliul Județean Bacău, „Mergem împreună spre voleiul european”, va bifa astăzi o nouă etapă. De data aceasta, la propriu.

În această seară, gruparea băcăuană va evolua în Germania, la Dresda, împotriva echipei locale, în prima manșă a „optimilor” Cupei Challenge. Un meci dificil, contra unei formații care aliniază opt straniere și doar șapte jucătoare germane. Astfel, Dresdner SC are două sârboaice (Milica Kurbura și Ivana Mrdak), o slovacă (Nikola Radosova), o finlandeză (Piia Korhonen), o croată (Lucija Mlinar), o americancă (Kadie Rolfzen), o canadiancă (Brie King) și o olandeză (Laura de Zwart).

Cu toate acestea, gruparea pregătită de Alexander Waibel nu stă pe roze în campionat,: înfrângerea cu 3-1 suferită acasă, în fața vice-liderei Stuttgart a țintuit-o pe locul 6. Știința, în schimb, vine după o victorie la Voluntari care a urcat-o temporar pe poziția a doua în Divizia A1.

„Ne dorim foarte mult să avem un parcurs cât mai lung în Europa. Deși calificarea se decide în jocul de la Bacău, din 4 februarie, noi vom face totul să obținem un rezultat bun și în Germania”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă, care și-a însoțit echipa la Dresda. Recunoscut pentru teama sa de avion, tehnicianul băcăuan a efectuat deplasarea în Germania cu mașina. Singurul semn de întrebare în rândul Științei este legat de utilizarea Denisei Rogojinaru. Căpitanul studentelor a suferit o accidentare la mușchii gemeni, care a ținut-o pe tușă la Voluntari.

„Să vedem cum se va simți Deni la ora jocului. Dacă nu va fi aptă în totalitate, nu cred că o voi forța pentru a nu risca o agravare a accidentării. Asta cu atât mai mult cu cât duminică, de la ora 17.00, vom primi vizita lui Dinamo, în campionat”, a precizat Florin Grapă. Cert este, în schimb, titularizarea peruancei Carla Rueda. Dacă va lipsi Rogojinaru, „Cotito”, așa cum i se mai spune noii achiziții a Științei va evolua ca extremă, alături de Slavina Koleva.

În cazul în care Rogojinaru va fi recuperată, Rueda va juca pe postul său de bază, cel de „universal”. Partida programată în „Margon Arena” va începe la ora 19.00 (o oră mai târiu în România) și va fi arbitrată de Atanas Varbanov (Bulgaria) și Dusan Rychlik (Cehia). În turul precedent, Dresdners SC a trecut de Prometey Kaminskie (Ucraina) cu un dublu 3-0, în timp ce Știința s-a impus cu 3-0 și 3-1 contra portughezelor de la Ponta Delgada.PUBLICITATE