Dinamo Krasnodar- Stiinta Bacau (joi, ora 18.30, in tur 3-0)

Un meci fara miza. Prin urmare, si fara presiune. Dar nu lipsit de importanta. Chiar daca soarta calificarii s-a transat inca din tur, atunci când Dinamo Krasnodar a câstigat cu 3-0 in Bacau, voleibalistele Stiintei se prezinta astazi, la mansa retur din Rusia, din sferturile Cupei CEV, cu dorinta de a face un joc de calitate. “Este clar pentru toata lumea ca problema calificarii nici nu intra in discutie. Dorinta noastra este sa jucam bine, astfel incât sa avem un moral bun in ceea ce priveste campionatul.

Acesta este cel mai important aspect: sa avem aceeasi atitudine din tur, atunci când, chiar daca nu am câstigat vreun set, eu zic ca nu ne-am facut sub nicio forma de rusine”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa, a carui proverbiala frica de avion l-a facut sa ramâna acasa, Stiinta fiind insotita la Krasnodar doar de “secundul” Aurel Cazacu. Pe lânga Grapa, nici bulgaroaica Tsvetelina Zarkova nu a facut deplasarea in Rusia. Fara drept de joc in CEV, Zarkova va debuta sub culorile Stiintei duminica, la meciul de la Piatra Neamt, cu Unic, din etapa a 13-a a Diviziei A1. Programata initial sâmbata, partida cu Unic a fost amânata cu o zi deoarece bacauancele vor reveni din Rusia de-abia vineri noaptea. “Ma bucur ca am gasit intelegere pentru amânarea jocului cu Unic deoarece tratam campionatul cu toata atentia si nu vrem sa mai facem pasi gresiti asa cum s-a intâmplat in tur”, a precizat Grapa.

PUBLICITATE

Daca Stiinta se concentreaza exclusiv asupra campionatului, unde are ca principal obiectiv accederea in play-off, Dinamo Krasnodar lupta pe doua fronturi: campionat si Cupa CEV. Detinatoare a trofeului continental, echipa lui Shashkova si Kosheleva doreste un bis in CEV, dar si cucerirea titlului national.

Formatii probabile:

Dinamo Krasnodar: Filishtinskaya, Shashkova, Malykh, Maryuknich, Efimova, Kosheleva, Kryuchkova- libero
Stiinta Bacau: Moisa, Rogojinaru, Cazacu, Lupu, Gavrilescu, Baciu, Albu- libero.
Dan Sion

Azeryol Baku, prima calificata in faza Challenge

Marti seara, Azeryol Baku s-a impus cu 3-0 in fata polonezelor de la Polski Curier Muszyna, in mansa retur a “sferturilor” Cupei CEV. Cum in tur pierdusera la limita, cu 2-3, azerele s-au calificat in faza Challenge a competitiei europene, care va avea loc in perioada 9-25 februarie si va reuni la start cele patru invingatoare din sferturile CEV plus patru echipe venite din Liga Campionilor. Aseara era programat returul dintre Volley Koniz si Galatasaray Istanbul (in tur, turcoaicele au câstigat cu 3-0), iar azi, pe lânga Dinamo Krasnodar- Stiinta Bacau se va mai juca si returul Schweriner- Khimik Yuzhny (in tur 3-0).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ