Stinta Bacau- Dinamo Krasnodar 0-3 (19, 19, 18)

Nu tot ce incepe bine se incheie la fel. Si nu tot ce se incheie cu scorul de 0-3 poate fi considerat o catastrofa. Stiinta a pierdut miercuri seara cu 0-3 meciul de pe teren propriu, cu Dinamo Krasnodar, din turul “sferturilor” Cupei CEV la volei feminin, insa infrângerea are acoperire. Si in plusul de valoare al adversarelor, dar si in jocul bun al studentelor, care, atunci când nu s-au aflat la conducere, s-au tinut in plasa rusoaicelor in prima parte a tuturor celor trei seturi. Putea Stiinta mai mult? Greu de spus.

La drept vorbind, ne asteptam la un val de ger dinspre Krasnodar. Când ai in teren campioane mondiale precum Tania Kosheleva si Liuba Shashkova (care, la 38 de ani impliniti, joaca si arata ca la 22) si când iti luceste in vitrina Cupa CEV 2015 iti congelezi adversarele inca de la vestiare. Numai ca Stiinta a avut o evolutie dezghetata.

PUBLICITATE

Asa a avut in primul set 8-7 si 12-11, asa a revenit in actul al doilea de la 7-13 la 16-16 si asa a condus mereu in partialul trei pâna la 13-12. Elocvent in privinta concentrarii, dar si al eficientei este si un alt element statistic: 9-3 in favoarea Stiintei la greseli de serviciu, cu precizarea ca toate cele trei erori ale bacauancelor au venit la pachet in setul trei. Miercuri seara, echipa lui Florin Grapa a aratat atitudine.

A aratat inspiratie si putrere de lupta. Si curaj. Incepând cu Ioana Baciu, principala realizatoare, continuând cu centrii Lupu si Gavrilescu, care au incercat sa ridice un dig in fata atacurilor cu sclipire si forta de “katyusha” ale lui Malykh si Compania si incheind cu Mihaela Albu, care a incercat sa faca de una singura ceea ce au reusit, in total, ambii libero ai oaspetelor. Sigur, parcursul european al Stiintei se opreste aici (returul din Rusia, nu poate schimba cu nimic soarta calificarii), dar meciul-tur cu Krasnodarul ne arata ca bacauancele pot mai mult. Si, spre deosebire de cum stau lucrurile CEV, campionatul Diviziei A1 este departe de a fi jucat.

Stiinta: Moisa (Ciocian), Rogojinaru (I. Radu), Cazacu, Lupu, Gavrilescu, Baciu (Baltatu), Albu- libero.

Dinamo Krasnodar: Filishtinskaya (Pasynkova), Shashkova, Malykh (Surtseva), Maryuknich, Efimova, Kosheleva, Kryuchkova- libero (Bibina -libero).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Da, in principiu echipa a jucat ok. Problema e ca am jucat insistent.. cu o fosta Rogojinaru(vezi statistica) dar macar acum atat poate ! si cu vesnica ridicatoare Sabina ce transmite orisice mai putin determinare si valoare .Domnule antrenor dv. ce credeti ? merita incercate si jucatoarele mai tinere de viitor si pline de ambitie.

  2. Bravo, domnule, asta seamana cu celebrele cuvinte ale pensionarului Baselu, care pe vremea cand era prezident si partidul sau tocmai ce luase o bataie sora cu moartea, a spus asa: AM INFRANT !!!

LĂSAȚI UN MESAJ