Stiinta Bacau- Dinamo Krasnodar (azi, ora 17.00, Sala Sporturilor)

2016 incepe in forta pentru voleibalistele Stiintei Bacau. Incepe cu un meci impotriva uneia dintre cele mai puternice adversare pe care studentele o puteau intâlni in sferturile de finala ale Cupei CEV: detinatoarea trofeului, Dinamo Krasnodar. O adversara cu stea in frunte. Iar steaua se numeste Tatiana Kosheleva, voleibalista de 27 de ani care stie cum este sa câstigi nu doar Cupa CEV, ci si Campionatul Mondial, si Campionatul European.

Alaturi de Kosheleva, in formatia din Krasnodar straluceste si Liuba Shashkova (sau Sokolova, dupa celalalt nume), o “secunda” de 1,92 metri care, desi tocmai a implinit 38 de ani, continua sa joace ca pe vremea in care se laurea in doua rânduri campioana mondiala si in tot atâtea dati campioana continentala.

“Pe Shashkova am prins-o ca adversara si pe vremea in care antrenam nationala României. Am urmarit câteva inregistrari cu jocurile lui Dinamo Krasnodar si trebuie sa recunosc ca vom avea in fata o echipa valoroasa, cu jucatoare de banda foarte bune. O echipa in rândul careia se remarca, intr-adevar, Kosheleva si Shashkova. Vorbim despre jucatoare care continua sa te surprinda, indiferent cât de mult le-ai studia jocul si calitatile”, a declarat, inaintea partidei tur de azi, de la Bacau, antrenorul Stiintei, Florin Grapa. Având in vedere atât valoarea adversarei, cât si a faptului ca mansa retur este programata la mijlocul saptamânii viitoare, la Krasnodar, este clar ca rusoaicele sunt favorite la calificare.

“Dar eu cred ca sansele la victorie sunt egale in ceea ce priveste meciul de la noi de acasa”, a spus Grapa, care a precizat ce asteapta de la echipa sa: “Atitudine. Vreau sa intram pe teren fara a fi striviti psihic de numele adversarei. Sa dam totul, astfel incât la final sa iesim cu capul sus. Eu cred ca putem face un meci mare contra rusoaicelor, mai ales ca vom miza si pe sprijinul publicului. Un meci contra lui Dinamo Krasnodar nu vezi chiar in fiecare zi”.

Daca Dinamo Krasondar se afla in plin campionat, ocupând locul 3, la bataie cu Dinamo Kazan si Uralochka, in schimb Stiinta se pregateste pentru primul meci oficial dupa o pauza de mai bine de o luna de zile. In compensatie, bacauancele au sustinut saptamâna trecuta doua amicale cu Penicilina Iasi si Unic Piatra Neamt, ambele câstigate lejer.

“Faptul ca venim dupa o pauza competitionala lunga constituie un dezavantaj, insa, repet, mizez pe atitudinea fetelor noastre”, a spus Grapa, care conteaza pe intreg lotul de jucatoare. Capitanul Stiintei, Denisa Rogojinaru a sunat, la rândul sau, adunarea: “Chiar daca ne vom confrunta cu un adversar puternic, suntem pregatite sa facem un joc bun”. Dupa toate probabilitatile, Stiinta va incepe jocul din aceasta seara cu Sabina Moisa in cabina de regie, cu Denisa Rogojinaru si Cristina Cazacu pe extreme si având in centru cuplul Claudia Gavrilescu- Tania Gheorghita. Daca in rolul de libero o avem ca titulara certa pe Mihaela Albu, in schimb postul de universal ofera un balotaj intre Crina Baltatu si Ioana Baciu.

Partida tur dintre Stiinta Bacau si Dinamo Krasnodar va fi arbitrata de Antonello Calleja (Malta) si Iskra Zidanic (Croatia).

Cadrul “sferturilor” este completat de confrontarile: Galatasaray Istanbul- Volley Koniz, Polski Curier Muszyna- Azeryol Baku, Khimik Yuzhny- Scweriner SC.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ