Cunoașteți zicala: victoriile aduc după ele alte victorii. Acesta pare a fi și motto-ul echipelor de volei feminin ale Clubului Sportiv Școlar Bacău în actualul sezon competițional. Junioarele antrenate de Traian Șnel și Dumitru Matanie au ajuns la al patrulea succes din patru meciuri. Ultima victorie a fost și cea mai strânsă: 3-2 acasă, cu LPS Focșani. Băcăuancele s-au prezentat în formulă completă, „recuperându-le”, după un drum istovitor și o noapte de nesomn, pe trăgătoarele secunde Mara Tudorache și Ștefania Munteanu care, în preziua jocului cu Focșaniul, evoluaseră cu Știința Bacău la Lugoj, în Divizia A1. Oboseala și, în cazul Ștefaniei Munteanu, anumite probleme de ordin medical și-au spus cuvântul.

Astfel, deși a condus cu 2-0 la seturi și a avut minge de meci la 24-23, CSȘ Bacău nu a reușit să încheie jocul în trei seturi. Urmarea? Oaspetele au egalat la general, ducând partida în tie-break, unde echipa băcăuană a pus însă din nou lucrurile la punct.

„Am început bine, ne-a mers serviciul, după care, nereușind să închidem jocul la 3-0, am șchiopătat, asta și pe fondul unor probleme obiective pe care le-am întâmpinat. În concluzie, n-a fost cel mai grozav meci, dar important este că l-am câștigat. Chiar și cu scorul 3-2, victoria este una prețioasă pentru noi, deoarece ne poziționează, în continuare, în fruntea clasamentului, cu 11 puncte, trei în plus față de Piatra Neamț și Focșani”, a declarat antrenorul Traian Șnel, care a mizat pe formula de bază Iulia Matanie, Ilinca Boboc, Andreea Năstasă, Teo Țurcanu, Mara Tudorache, Ștefania Munteanu și Amaria Antălucă (libero), completată de Bianca Cârnu, Andreea Tălmăcel, Mateea Popescu, Teo Casian (înlocuitoarea Francescăi Hânganu, accidentată la genunchi) și libero-ul Timeea Ungureanu. Pentru junioarele CSȘ-uli urmează ultimul hop din tur, la Brașov, peste două săptămâni.

Parcurs fără greșeală și pentru formația de cadete, pregătită de cuplul Dumitru Matanie- Traian Șnel. La acest nivel de vârstă, CSȘ Bacău, cu Ștefana Crăciun, Sarah Ciubotaru, Teodora Casian, Maria Nedejde, Andreea Fesan, Ioana Cuciurean, Alessia Dâscă (libero), Teodora Busuioc, Georgiana Mitrea, Anastasia Niculescu, Ilinca Ciutescu, Delia Dabija și Miruna Godoci totalizează trei victorii din trei. Și toate cu 3-0: cu Toplița, pe teren propriu, la Iași, cu gazdele de la HV Junior și din nou acasă, cu CSȘ Iași. Serie pozitivă care se cere a fi continuată. Pentru că, știm foarte bine, victoriile aduc victorii.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE