Campioana României la volei feminin, Stiinta Bacau a ramas fara principala sa realizatoare din sezonul trecut: Kremena Kamenova. Bulgaroaica de 25 de ani a renuntat la Stiinta si, implicit, la o participare in Liga Campionilor in favoarea echipei de liga secunda din Rusia, Enysei Krasnoyarsk. “Ma deranjeaza ca a plecat si, mai ales, cum a plecat. Cu doar doua zile inainte de a semna cu echipa din Rusia, Kamenova ma asigurase ca va continua cu Stiinta. Putea foarte bine sa ma anunte ca pleaca; doar n-o puteam tine cu forta. Asta este, mergem inainte si fara Kamenova”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa.

Cautari externe

Tehnicianul bacauan a precizat ca intentioneasa sa aduca la echipa o tragatoare secunda care sa o inlocuiasca pe Kremena Kamenova. “Având in vedere ca plecarea Kamenovei a fost una pe nepusa masa, suntem de-abia in faza cautarilor in privinta unei posibile inlocuitoare. Va dati seama ca nu putem aduce orice tragatoare secunda, doar de dragul completarii lotului… Imi doresc o secunda care sa fie macar la nivelul valoric al bulgaroaicei. Acum, sa vedem si ce gasim disponibil si, cel mai important dintre toate, in ce conditii”, a declarat Florin Grapa, care a admis ca prima alegere ar fi tot o straniera.

PUBLICITATE

Modificari de lot

Pe lânga Kamenova, studentele s-au despartit in aceasta vara si de universalul Roxana Iosef, care-si manifestase mai demult dorinta de a parasi Bacaul. La polul opus, bacauancele s-au intarit cu Aylin Perreira, devenita cea de-a treia argentinianca din lotul Stiintei, dupa “centrul Mimi Sosa si libero-ul Lucia Gaido. Perreira, care a evoluat ultima data la SCM U Craiova, poate juca atât ca tragatoare secunda, cât si ca universal. Cel mai important lucru la nivel de lot este insa faptul ca toate celelalte jucatoare aflate la final de contract cu Stiinta, in frunte cu ridicatoarea olandeza Kim Staelens, si-au prelungit intelegerile cu gruparea bacauana.

Turnee de pregatire

Stiinta isi va relua pregatirile peste o luna de zile, mai exact pe dat de 4 august. “Ne asteapta un sezon foarte dificil, cu o participare in Liga Campionilor, pe care dorim sa o onoram cum se cuvine”, a declarat Grapa. Plasata in grupa F, alaturi de campioana Rusiei, Dinamo Kazan, vice-campioana Poloniei, Tauron MKS Dabrowa Gornicza si câstigatoarea titlului din Elvetia, Volero Zurich, Stiinta va avea parte de sase partide de foc in Liga, in perioada 23 octombrie- 17 decembrie. Pentru a pregati cât mai bine examenele continentale, studentele vor participa in luna septembrie la o serie de turnee, pe agenda figurând si o serie de jocuri internationale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ