Stiinta Bacau- CSM Târgoviste 1-3 (25-23, 17-25, 14-25, 21-25)

Gata, s-a terminat! Si s-a terminat prost. Campioana ultimelor doua editii ale Diviziei A1 la volei feminin, Stiinta Bacau spune adio titlului, dupa ce a ratat calificarea in finala in fata “new-entry”-ul CSM Târgoviste.

Joi seara, in meciul cinci al semifinalei, bacauancele nu au putut valorifica avantajul terenului propriu, cedând cu 3-1 “decisivul” cu echipa din Târgoviste.

PUBLICITATE

Semifinala de joi ne-a aratat o…semi-Stiinta, care, dupa ce a câstigat primul set cu 25-23 si a condus cu 2-0 in partialul secund, a iesit complet din joc. In zadar, s-a catarat publicul pe marginea fileului, in zadar au fost alternate coordonatoarele Moisa si Novgorodchenko (amândoua la un loc n-au facut nici pe jumatate cât ridicatoarea oaspetelor, Diana Calota) si in zadar s-a apelat la banca tehnica: Radu si Baltatu nu au putut da mai mult decât titularele. Iar titularele, in frunte cu Rogojinaru si Baciu au fost de nerecunoscut.

De la serviciul care cerea pumni de aspirine la preluarea care cerea pumni in cap, nimic nu a functionat la Psycho- Stiinta.

Alta muzica la CSM Târgoviste. Cu o aparare care ar fi salvat pâna si Berlinul in WW2 si cu un joc inchegat si combinativ, echipa lui Cebic, Trica si Klisura a zburdat in setul al doilea (câstigat la 17) si in cel de-al treilea (inceput cu un neverosimil 8-0 si finalizat cu un categoric 25-14), aratând cum trebuie sa joci daca vrei sa ajungi in finala. Formatia lui Florin Grapa s-a agatat cu dintii si unghiile de setul patru, dar voleiul nu inseamna neaparat disperare, ci precizie, cap si sânge rece.

Si, bineinteles, calitate. Iar in acest punct, trebuie sa convenim ca Stiinta 2015 este sub cea din 2013 si 2014. Si- ne place sau nu- Stiinta 2015 este si sub CSM Târgoviste. Actul al patrulea a tesut iluzia unui verdict dat in tie-break pâna la 19-19. De aici, n-a mai fost loc de amagiri, ci doar de o realitate care poarta numele CSM Târgoviste pâna in finala si, posibil, chiar dincolo de ea. Pentru Stiinta urmeaza Final Four-ul Cupei României si, cu ajutorul unei finantari de Doamne-ajuta, o campanie de achizitii smechera. Ca de smechere cu pretentii de voleibaliste si de super-salarii, sincer, ne-am saturat!

Stiinta Bacau: Moisa (Novgorodchenko), Rogojinaru, Harelik, Sobo, Lupu, Baciu (I. Radu, Baltatu), Albu- libero.

CSM Târgoviste: Calota, Klisura, Trica, Arslanbekova (Sivka), Moldovan (Cojocaru), Rucker, Cebic- libero.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Pacat, dar adevaru este ca asa cum se spune si in articol, lotul de anul asta e subtire rau. S-a vazut asta si in cupele europene unde n-am miscat deloc. Poate la anu, daca se vor baga bani

LĂSAȚI UN MESAJ