După sporturile individuale, cele de echipă. Iar după handbal, volei. Clubul Sportiv Școlar Bacău continuă să-și construiască rezultatele cărămidă cu cărămidă. Ultimul strat de mortar a fost netezit weekend-ul trecut, atunci când gruparea băcăuană a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Național de volei pentru cadeți, atât la feminin, cât și la masculin. Și nu oricum, ci, în ambele cazuri, de pe locul 1, ceea ce presupune un parcurs ceva mai facil la turneele semifinale.

Echipa feminină formată de Traian Șnel și antrenată temporar de Eusebiu Țurcanu și Dumitru Matanie a câștigat ambele partide susținute la cel de-al doilea turneu al Seriei A derulat chiar în Bacău. Vineri, CSȘ Bacău s-a impus spectaculos, cu 3-2 (-23, -22, 11, 18, 9), contra Focșaniului, întorcând rezultatul de la 0-2 pe seturi. A doua zi, băcăuancele și-au asigurat calificarea de pe locul 1 după un sec 3-0 (20, 13, 14) în fața celor de la CSȘ Botoșani. „Meciul cu Focșaniul a fost important pentru că, pe lângă implicațiile în clasament, propunea și o anumită rivalitate sportivă de dată mai veche. Am început mai slab, dar fetele și-au revenit din pumni, obținând victoria care ne-a permis să terminăm grupa în frunte”, a declarat antrenorul Sebi Țurcanu, care a rulat efectivul: Teo Țurcanu, Ilinca Boboc, Andreea Năstasă, Francesca Hânganu Marian, Ștefania Munteanu, Mara Tudorache, Maria Antălucă, Mateea Popescu, Andreea Tălmăcel și Smaranda Munteanu. Dacă fetele au evoluat pe teren propriu în Turneul 2, în schimb băieții de la CSȘ Bacău s-au deplasat la Toplița pentru a se bate pentru locul 1 în grupă. Obiectivul a fost atins în condițiile unei victorii cu 3-1 (23, -19, 24, 18) contra Botoșaniului și a unei înfrângeri la limită, cu 2-3 (-15, 24, 22, -16, -14) în fața gazdelor de la CSȘ Toplița.

„Chiar dacă nu am putut conta pe garnitura completă, Ștefan Văduva fiind convocat la lotul național, iar Dumitru Menegon a absentat din cauza unor probleme personale, am reușit să ne atingem ținta. Ar fi  fost și păcat ca după atâta pauză competițională și în condițiile în care, spre deosebire de multe alte cluburi școlare, beneficiem de sală proprie, să nu ne calificăm în semifinale”, a mărturisit antrenorul Ionuț Vasluianu, care a mizat pe următorul lot: Tudor Munteanu, Tudor Matanie, Ștefan Țurcanu, George Petrache, Andrei Mazilu, Darius Gheorghe, Tudor Bereșteanu, Ciprian Șerban, Rareș Calistru și Paul Ștefan Alecu.

Sunt succese importante care confirmă preocuparea pentru performanța sportivă care domnește CSȘ Bacău. Din păcate, cadrul financiar nu ne permite să ne dezvoltăm așa cum am vrea. Dacă am fi ajutați, s-ar putea face mult mai multe pentru sportul băcăuan”, a declarat directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă, care ia în calcul ca unul din cele două turnee semifinale  ale CN de cadeți la care s-au calificat echipele feminine și masculine ale clubului să fie aduse în Bacău în luna mai.PUBLICITATE