În data de 3 decembrie a fiecărui an este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap, sărbătoare adoptată de ONU în 1992, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.

În acest context, astăzi, 03 decembrie 2015, 15 femei aflate în custodia Penitenciarului Bacău, din regimurile deschis şi semideschis, au efectuat o vizită la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor   România– Filiala Judeţeană Bacău. În cadrul acestei vizite, persoanele private de libertate s-au bucurat de un spectacol emoţionant de colinde susţinut de membrii grupului vocal „Ghiocelul”,  din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor   România– Filiala Judeţeană Bacău şi au dăruit, la rândul lor, cadouri muzicale.De asemenea, au fost organizate minicampionate de rummy, şah şi table.

Scopul acestei activităţi, pe lângă dezvoltarea cadrului de cooperare intra şi inter-partenerial comunitar, l-a constituit stimularea atitudinii participative a persoanelor custodiate de Penitenciarul Bacău, prin incurajarea voluntariatului si a solidaritatii, îmbunătăţirea performanţelor individuale şi de echipă, însuşirea de abilităţi şi informaţii cu caracter preponderent practic necesar în viaţa de zi cu zi, de la persoane care nu au primit şanse egale cu cele ale semenilor, dar care au ales să lupte pentru a-şi împlini un destin frumos.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ