S-au intâmplat, in aceasta luna, o multime de lucruri minunate, dar si unele mai putin minunate in raport cu asteptarile. Minunate sunt rezultatele UNICEF in judetul Bacau, judet ales ca punct de plecare pentru un mare proiect.

Aceasta alegere arata ca aici exista si multi copii saraci, si autoritati deschise la minte si doritoare sa depuna efort.

Prestigiul UNICEF si implicarea autoritatilor l-au adus pe presedintele României intr-o scoala de la marginea judetului, despre care sigur nu auzise pâna acum. M-a mirat sosirea presedintelui, dar si mai tare m-a mirat sosirea celor 300 de motociclisti care au decis sa toarne beton in Bacau in loc sa fie prezenti, atentie, la Festivalul Maris Fest din Tg. Mures, care promoveaza cultura motociclismului si a muzicii rock. Tot in aceasta luna au avut loc negocieri pentru atribuirea posturilor de viceprimari si vicepresedinti ai consiliilor judetene.

PUBLICITATE

Nu stim exact ce s-a intâmplat in numeroasele intâlniri ale liderilor politici, dar stim ca un proiect comun, care presupune incredere si colaborare, era imposibil in localitatile in care intre primarul ales pe 5 iunie si potentialul viceprimar exista un vechi razboi. In astfel de cazuri, aliantele incheiate de partide la nivel national nu au functionat.

Bucuria invingatorilor si tristetea resimtita de invinsi sunt, insa, mai putin importante pentru cetateni. Pe oameni ii intereseaza ce ramâne in urma unui mandat, iar in judetul Bacau ramân, de exemplu, RMN-ul si Radioterapia in curs de modernizare, iar cei care au rude cu afectiuni oncologice stiu ce inseamna sa nu faci naveta la Cluj.

Mai ramân investitia de la Aeroport, sutele de kilometri de drum asfaltat, retelele de apa si canalizare modernizate, statiile de deseuri, dar si niste milioane de euro pierdute din cauza nefinalizarii investitiilor din Bacau. Exista si alte minusuri, legate de comunicarea dintre institutii si comunicarea institutiilor cu cetatenii. In fine, sa spunem si noi “Regele a murit! Traiasca Regele!” si sa privim inainte cu speranta ca noii alesi se vor apuca foarte repede de treaba.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ