Senatorul băcăuan Viorel Ilie a fost scos de pe listele de parlamentari ale PNL și nu va mai candida pentru un nou mandat, a anunțat președintele interimar al liberalilor băcăuani, Viorel Miron.

“Pe baza criteriilor de integritate care se aplică membrilor Partidului Național Liberal, care și-au exprimat opțiunea să candideze la alegerile parlamentare, Ludovic Orban, președintele PNL, a solicitat retragerea senatorului Viorel Ilie de pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Urmare a acestei decizii, Viorel Ilie nu va mai candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie, din partea PNL Bacău”, a declarat Viorel Miron, președintele interimar al PNL Bacău.

Viorel Ilie a intrat în Parlament pe listele ALDE în 2016 iar anul acesta a trecut la PNL.

Viorel Ilie s-a născut pe 19 martie 1965 şi este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică – specialitatea Automatică şi Calculatoare a Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, unde a studiat în perioada 1984-1989. Ulterior, a absolvit şi două masterate, unul în Gestionarea Resurselor în Administraţia Publică (Universitatea ”George Bacovia” – Bacău) şi celălalt în Comunicare, Creativitate şi Competenţe Psihosociale în Organizaţii (Universitatea ”Petre Andrei” – Iaşi).

După absolvirea facultăţii, Ilie a lucrat ca inginer până în anul 2000, când a devenit director al S.C. Trust Incom SRL Moineşti. În 2008, a fost ales primar al oraşului Moineşti partea PC, obţinând al doilea mandat în 2012. După fuziunea PC cu PLR şi constituirea ALDE, Viorel Ilie a obţinut al treilea mandat la alegerile locale din vara anului 2016.

La şase luni de la reconfirmarea în funcţie, primarul a candidat pentru Senat pe lista ALDE din Bacău. Proaspăt ales parlamentar, Viorel Ilie a renunţat la funcţia de primar.

El a devenit lider de grup al senatorilor ALDE, iar după numai trei luni de experienţă în Parlament partidul l-a propus pe Viorel Ilie ca ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.PUBLICITATE