In curând, Viorel Ilie, primarul Moinestiului (foto), va avea in mâna studiul care va permite municipiului sa devina statiune. Documentatia, care este realizata de o firma de prospectiuni, va fi gata in iulie si va cuprinde, alaturi de date privind izvoarele minerale, si altele referitoare la clima, flora, fauna, calitatea aerului etc.

Aceasta va fi depusa la Autoritatea Nationala pentru Turism. Cel mai important beneficiu este ca, având acest statut, Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) Moinesti va putea accesa fonduri europene, pe axa destinata statiunilor turistice, pentru modernizarea hotelului si a bazei de tratament balnear. Istoria hotelului din Moinesti a fost una zbuciumata.

Construit de Petrom in 1990 dar neterminat, donat autoritatilor locale in 2006, apoi vândut unei firme private, cladirea a ajuns in paragina. Primarul Viorel Ilie s-a luptat in instanta pentru a-l rascumpara la pretul de vânzare. El a demonstrat ca proprietarii nu au respectat clauzele si a reusit sa-l readuca in domeniul public al orasului.

Concurs de idei pentru amenajarea Bazei

Cu sprijinul Ordinului Arhitectilor, pentru amenajarea hotelului, a bazei de tratament si a terenului din jur va fi organizat un concurs de idei. Banii vor fi obtinuti prin Programul Operational Regional. “Ghidul de finantare pentru sesiunea 2014-2020 inca nu a aparut, asa incât nu stim daca si investitia in hotel este eligibila sau doar cea privind baza de tratament.

Chiar daca nu este, hotelul va deveni foarte interesant deoarece existenta bazei de tratament ii va asigura un numar mare de clienti”, arata Viorel Ilie. Acesta este, poate, cel mai important proiect al UAT Moinesti deoarece statutul de statiune si infiintarea bazei de tratament vor constitui, impreuna, motorul dezvoltarii orasului.

Statiunea Moinesti va avea, alaturi de complexul balnear, un centru de agrement cu suprafata de un hectar in zona vechilor baze sportive din Lucacesti, pentru care proiectul va fi gata in cel mult o luna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

20 COMENTARII

 1. – BULLSHIT !!!
  – Un loc pierdut , cf nu poate fi relansat cu “un hotel” ce nu poate avea spatii de parcare in apropierea sa !?
  DE CARE 1HA DE BAZE SPORTIVE E VORBA ? Un mini strand inchis de 15ani si terenul fotbal pe iarba al liceului distrus de primarie si primar , transformat in tirg-tiganesc si depozit de balastru si reziduuri din localitate ???

 2. Mafia bugetara Dute si te omoara mai Bine nici Nu s a apucat sa l faca si tu il critici déjà lasa l sa vedem Ce face daca a promis si dupa aia comentezi

 3. Era și timpul domnule ! ….eram copil când a fost început….numai ca trebuie dărâmat ca este deteriorat se atâția ani ! Va trebui bani serioși dar cu siguranță va fi un punct de atracție…mai ales cu parul băii în apropiere superb !

 4. Bravo Domnului primar.forza. santeti cel mai de incredere Om, Primar, si gospodar din toata istoria Moinestiulu.tineti-o tot asa. Forza Domnule VIOREL ILIE…

 5. Refaceti hotelul. Dar aduceti va aminte si de strandul de la lucacestii acolo pe timp de vara se scot bani frumosiii nu vindeti ce mai avem salva tiii

 6. Ar trebui sa rezolve problema terenurilor pe care e construit hotelul si apoi sa vorbeasca de investitii. Deocamdata cei care ne-au luat casele si terenurile se fac ca ploua!

 7. Este o investitie buna si necesara.Asa,noi bolnavii,nu ar mai trebui sa ne milogim pe la Casa de pensii pt.un bilet in statiuni.Este un primar excelent.Orasul arata frumos in centru.Totusi as vrea sa amintesc ca Str.V.Alecsandri este a doua str.ca marime din Moinesti si totusi arata cam rau.Nici pana acum nu au ajuns cu cositul ierbii la Bl.E11-E25 Este de 1m.Nu mai spun de felul cum arata zona de langa cladirea Parchetului si aleile dintre blocuri.Bine ca are ,,Bl.Negru”pavele de poti iesi descult din bloc.Noi nu meritam ca,ce? Noi platim taxe si impozite?Lasa sa aiba conditii tiganii ca ei conteaza la alegeri!

 8. Nu vede nimeni cum petrece un primar împreună cu edilii şi câte privatizări mascate are în acest oraş care e o mină de aur pentru el şi acoliţi.

 9. Super..stațiune…hotel cu baza de tratament…stand. …club avem in oras. …dar cel din Lucacesti?!!! Ar fi excelent daca a ar investi si pt zona Lucacesti. ..nu considerată periferie. …daca se face baza de agrement. ..sa faca ceva si clubul din Lucacesti.

 10. Ar fi o realizare ,cand eram copil veneau rude si prieteni din Tecuci la tratament la vechea baie comunala mai ales vara si pentru noi copii era o perioada de sarbatoare.

 11. Carmen
  Ok insa nu uitati sa strandul care generează bani ..si mai ales sa se curate …faleză.. Tazlaul sărat. .pentru ca se poate face plaja….se pot face grătare. ..se pot îmbunătăți cu chioșcuri comerciale….este atat de frumos daca a ar curata si nu ar mai permite sa isi spele caii cei din zona

 12. Nu e adevarat.constructia a inceput in epoca de aur.daca nu erau hoti ca ailincai secretarul primariei si altii se termina fupa revolutie.au furat tota faianta gresia di alte .atrriale.Bravo primarului a tusl.

 13. Totu—i bine , totu—i prost statutul de statiune genereaza taxe si impozite locale noi cred ca mult mai mari apoi profitul merge la privati acoliti ai baronilor locali ce beneficii vor avea localnici saraci ? Poate ceva locuri de munca prost platite un oras cu standar nou frumos dar cu un trai care nu le va fi accesibil

 14. Lasati omul sa-si faca treaba, este singurul Primar care a adus un suflu nou si occidental orasului, este singurul primar care a fost si angajat si angajator si stie foarte bine tainele unui management corect.A facut lumina in oras, avem si noi un primar destept si nu-l lasti sa-si faca treaba.Puneti-l in antiteza cu Ailincai si vedeti diferenta.Afacut ceva in oras in vremuri grele, Ailincai ce a facut???????

LĂSAȚI UN MESAJ