Vremea se va răci ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări, temperaturile medii maxime situându-se la 20 de grade Celsius, iar după 10 septembrie se vor semnala ploi pe arii extinse, conform prognozei pentru perioada 7 – 20 septembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, valorile termice diurne se vor menține, în general, în limite normale climatologic pentru această perioadă. pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când se vor consemna medii ale maximelor diurne de 21 — 23 de grade și ale minimelor nocturne de 9 — 11 grade. Între 14 și 16 septembrie, vremea se va încălzi spre valori medii de 25 de grade ziua și 16 grade noaptea, pentru ca, la finalul intervalului de prognoză, regimul termic să redevină normal.

Ploi slabe cantitativ se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar numai izolat, și doar în jurul datei de 12 septembrie va ploua pe arii extinse.

PUBLICITATE

La munte, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale temperaturilor maxime între 10 și 12 grade, în timp ce nopțile vor fi destul de reci, cu medii termice de 2 — 4 grade. Între 13 și 16 septembrie, temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât se vor atinge 18 grade ziua și 8 grade noaptea și abia spre sfârșitul perioadei de prognoză regimul termic va reveni la normal, fiind estimate medii ale maximelor diurne de 16 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ 7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 10 și 12 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, apoi va crește din nou după 15 septembrie, când ploile vor fi slabe cantitativ.

Estimările meteo sunt realizate de ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ