Încă un meci de foc pentru voleibalistele Științei Bacău. Al doilea în mai puțin de patru zile. După ce miercuri seara au evoluat la Blaj, pe terenul vice-liderei, Alba, duminică, de la ora 11.30, băcăuancele primesc vizita campioanei, CSM București. La Blaj nu a mers totul ca pe roate. Studentele au pierdut cu 3-0 (22, 24, 16), dar nu atât rezultatul apasă, cât alte lucruri.

Cum ar fi, de exemplu, accidentarea bulgăroaicei Koleva (entorsă la gleznă), care a cedat locul Adinei Roșca. Și, mai presus de toate, greșelile de arbitraj, care au oferit pe tavă gazdelor setul doi. Un set controlat de Știința, care a avut la un moment dat 20-17 pe tabelă. Gazdele au punctat de cinci ori la rând, însă studentele au rămas agățate de adversare și de tabelă, ducând actul în prelungiri. Și aici, arbitri au dat o mână de ajutor Blajului, care s-a impus cu 26-24 după 29 de minute de joc.

„Cu un arbitraj imparțial, am fi câștigat setul doi. La 1-1 la general, se putea întâmpla orice. Nu zic că am fi câștigat noi meciul, dar era altceva”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. Duminică, împotriva celor de la CSM București, Știința își dorește să nu se mai confrunte cu greșeli de arbitraj.

„Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar noi ne jucăm șansa”, a spus Grapă, care speră sa o poate recupera pe Koleva.

Alte articole