Dușurile n-au mai fost folosite de aproape trei săptămâni/foto: Ramona Ionescu

Furnizorul de agent termic a repornit instalațiile! Reîncărcarea conductelor a început de marți și se face în etape, sub presiune controlată, pentru a fi evitate alte accidente.

Reamintim că timp de aproape trei săptămâni, băcăuanii racordați la rețeaua de alimentare cu agent termic a orașului nu au avut apă caldă din cauza unei avarii de mari dimensiuni produsă pe rețeaua de agent primar, ramura Sofert.

Peste 6.000 de apartamente au avut de suferit din cauza acestei avarii, care, în timp ce a fost avariată, a scos la lumină și alte tronsoane vulnerabile. Echipele de intervenție au lucrat în tot acest timp în mai multe zone din oraș, acolo unde, în iarna trecută au fost înregistrate pierderi, dar cu toate acestea, Thermoenergy a furnizat apă caldă și căldură, tocmai pentru a elimina disconfortul în sezonul rece.

PUBLICITATE

Profitând de golirea instalațiilor pentru ca să se poată interveni la conductele sparte și ruginite, s-a lucrat în tot orașul. Punctul critic al avariei a fost strada Garofiței, acolo unde, conducta de agent primar a cedat în mai multe locuri.

“S-au încheiat lucrările și am reînceput umplerea instalațiilor. Operațiunea este de durată și se face în etape. Primii care vor avea apă caldă la robinet sunt cei din zona Bicaz-Făgăraș-cartierele ANL, urmând ca agentul termic să ajungă în zonele Centru-Gară-Mioriței-Tipografilor-Nord”, declară Narcisa Antoneac, purtător de cuvânt la Thermoenergy Group SA Bacău
Se pare că o dată cu umplerea instalațiilor, nu au apărut alte probleme în zona străzii Garofiței, iar procesul de reumplere a conductelor își urmează cursul firesc.

Dacă operațiunea decurge fără incidente, toți consumatorii vor avea apă caldă la robinet până la sfârșitul acestei săptămâni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. La sfarsitul saptamanii cetatenii orasului revin in secolul 21 ! Timp de 14 zile au fost ca in anii 70 cand se spalau la lighean datorita unei societati falimentare ! Rusine societatii Thermoenergy Group SA Bacău! Ma intreb ca tot cetateanul orasului ,cati din cei care lucreaza ,conduc societatea sunt beneficiari ai serviciilor acestei societati ?

LĂSAȚI UN MESAJ