La sfârşitul săptămânii trecute a fost identificată de către jandarmi o persoană care comercializa verighete, înşelând cetăţenii.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun” Bacău pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale pe raza municipiului Bacău, în zona Autogării Bacău, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică au identificat o femeie care încerca să comercializeze verighete despre care spunea că sunt din aur.

Jandarmii au identificat persoana în cauză, respectiv Viorica M. de 48 de ani din municipiul Sibiu; aceasta a fost surprinsă când a reuşit să convingă o altă femeie să cumpere de la ea o verighetă, pretinzând că este din aur.

PUBLICITATE

A (3)

Întrebată de jandarmi despre această situaţie Viorica M. a declarat că a cumpărat respectivele verighete de la un prieten din Braşov şi că ştia că ele nu sunt din aur .

Jandarmii au întocmit pe numele persoanei în cauză dosar cu acte de sesizare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile infracţiunii de înşelăciune ; verighetele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate organelor de poliţie, împreună cu documentele întocmite şi persoana care a săvârşit fapta.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile Noului Cod Penal (legea 286 din 2009) înşelăciunea reprezintă inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate , în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ