Potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), in acest an, pentru fermierii care au depus solicitari pentru subventionarea motorinei folosita in agricultura, cuantumul subventiei a fost stabilit la 1,797 lei/litru. Pâna la data de 4 august, inclusiv, agricultorii au putut depune la APIA cererile prin care solicita subventionarea motorinei folosita in agricultura, conform Ordinului MADR 1727/2015.

Potrivit actului normativ, beneficiarii au avut la dispozitie 15 zile lucratoare de la publicarea Ordinului. „Centrul Judetean APIA Bacau a primit 316 cereri de acord prealabil pentru finantare prin rambursarea diferentei de acciza, conform H.G.  nr.1174/2014 si OMADR 1727/2015. Cantitatea de motorina pentru care s-a solicitat sprijin prin cererile de acord prealabil este de 3.310,676 tone”, a declarat Raluca Damian, purtatorul de cuvânt al APIA Bacau.

Dupa finalizarea tuturor verificarilor, centrele judetene ale APIA vor transmite la Bucuresti situatiile centralizatoare cu sumele cuvenite beneficiarilor. Apoi, APIA Central transmite aceste situatii Ministerului Agriculturii, care va stabili cantitatile de motorina ce beneficiaza de ajutor de stat, urmând a fi alimentat contul APIA, in vederea virarii sumelor in conturile beneficiarilor. Pentru aceasta, fermierii care trebuie sa incaseze ajutorul de stat la motorina trebuie sa-si deschida noi conturi la Trezorerie.

PUBLICITATE

Prin urmare, pentru beneficiarii schemei de ajutor pentru reducerea accizei la motorina folosita in agricultura, s-a deschis contul 50.70.65. Astfel, beneficiarii ajutorului de stat vor depune la Centrele judetene APIA noile conturi pâna la autorizarea la plata a sumei cuvenite sub forma ajutorului la motorina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ