Minunate si rupte din sânul Domnului mai sunt Sarbatorile de Iarna. In toate casele de români poposesc grabite colindele. Anul acesta, parca mai mult ca niciodata, au curs concertele. Oamenii au iesit din case, din rutina zilnica si au iesit sa primeasca darul altor oameni cu suflet! Fie ca a fost Concert de tip vienez, de Madrigal sau de Suflete senine, salile au fost pline ochi. I-am vazut pe concitadinii mei destinsi, luminosi, uitati de grijile unui an greu. Inca mai are lumea curaj sa umple salile de spectacol dupa ce, in ultima vreme, se-auzea tot mai des “ISU a inchis cutare sala, cutare edificiu”.

Duminica seara… un adevarat regal! O atmosfera magica la Teatrul de vara Bacau, un concert exceptional de colinde, „diamantate” si daruite sclipitor de profesionistii remarcabili ai Corului National Madrigal! Sala arhiplina (sute de bacauani, din pacate, au ramas afara!) – extaziata de muzica dumnezeiasca a corului, de vorbele cu sensuri profunde ale IPS Ioachim si Protopopul Busuioc, de remarcile umoristice ale prezentatorului Buzdugan – a aplaudat frenetic si indelung, ca rasplata si multumire, pentru ocazia unica, superba, oferita gratuit de Episcopia Romanului si Bacaului! Frumos si bine grait: „Deasupra inaltatoarei atmosfere create, doar ingerii si serafimii se mai aflau!”
Tot duminica seara, la Ateneu, niste vechi prieteni mi-au produs o bucurie imensa.

Sunt copiii mei de suflet pot sa spun: Liviu Neagu, Andrei Dobranis, Bogdan Nour, Carmen Timpu, Sorina – Alexandra Lache, Alexandra Gunea, Andrei Ignatescu! Ei sunt unii dintre oamenii – nu putini si rari pe meleagurile noastre – care s-au nascut cu harul de a face chitara, vioara, pianul, vocea sa plânga si sa râda, sa doara si sa aline, sa implore si sa porunceasca. Ne-au cântat si ne-au incântat cu numeroase colinde invitându-ne sa participam cu glasurile noastre la o minune.

PUBLICITATE

Sala plina a dat curs invitatiei si toate vocile s-au unit intr-o minunata zicere duioasa, plina de farmec si simtire. Ni s-a transmis pofta de trait in pace – pentru a putea primi si darui Iubire -, sorbind impreuna din ea. Pacat ca tara aceasta nu-si poate tine copiii acasa, ca-i razleteste prin lume pentru un trai mai acatarii. Partea buna este ca, din când in când, ei revin la radacini si-si daruiesc sufletele crestinilor. Generozitatea celor care-i cheama si-i ajuta sa dea din preaplinul inimii lor frânturi de suflet e mare, iar ei intorc spre altii inmiit! Va multumesc, dragii mei, pentru prestatia voastra si pentru dar! Sarbatori luminate si fericite tuturor!

profesor Clemansa Mauca


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Citesc în fiecare dimineață articolele ziarului nostru local și am observat,azi, cu mare plăcere ca acest articol este semnat de o Doamna a Învățământului băcăuan. Personal o cunosc și țin sa îi urez Sărbători frumoase și un An Nou mai bun pe măsura optimismului care o caracterizeaza ! Felicitări pentru articol, deși personal sunt dezamagita, puține locuri pentru un așa eveniment,și mai aștept și altele….

  2. Aho, aho, copii si FRATI, / Printre boi v-amestecati / Si cuvantul mi-ascultati: / A plecat, mai an, badica Traian; / Pe scari el ne-a adunat, / Interviu la toti ne-a dat. / In “Zarea” lung s-a uitat, / Ca s-aleaga loc curat, / De arat si semanat. / Nuti chiar l-a ajutat. / Ta, ta, ta, caprita, ta, / Uite ursu’n urma ta. / Se numeste DNA. / Uite Ursu si Zamfir, / Ca ti-a ramas doar un fir… / Uite Ursu si Ciuvica, / Oare chiar nu-ti este frica ? / Va veni curand ALRO, / Situatia-i maro(n). / Acum in prag de nou an, / Guvernul Soros Dacian, / Vrea sa prepare Ciolan: / Revenirea la “pamanturi”, / La retrocedari, taieri, / De paduri si de averi. / Multinationalele, redeventele, / Licitatiile, achizitiile / Si tot asa mai departe, / Vor face la baieti parte. / Si de vrei si de nu vrei, / Vei munci pentru “2 lei” ! / C-asa’u vrut cei ce activ, / Au “lucrat” la Colectiv… / Am apucat pe un drum, / Multi buhai profita-acum. / Opriti roata mai FLACAI, / C-aveti PREA MULTI zurgalai !!! / Nu mai manati, mai !

LĂSAȚI UN MESAJ