Consiliul Local Bacau ar putea vota saptamâna viitoare proiectul de hotarâre referitor la finantarile nerambursabile

Mult a fost, putin a mai ramas! Dupa luni de amânari si tergiversari, de promisiuni si anunturi contradictorii, municipalitatea va da, in sfârsit, unda verde pentru finantarile nerambursabile alocate in baza Legii 350/ 2005.

Proiectul de hotarâre respectiv s-ar putea regasi pe ordinea de zi a Consiliului Local chiar saptamâna viitoare. “Intr-adevar, e foarte posibil ca sumele respective sa fie suspuse votului saptamâna viitoare”, a admis primarul Bacaului, Cosmin Necula, care a declarat pentru “Desteptarea”:

“Initial, s-a pus in discutie reluarea intregii proceduri a concursului de proiecte pe Legea 350/ 2005. Am decis, insa, sa renuntam la aceasta idee deoarece comisiile de evaluare trimisesera deja notificari catre asociatiile participante la concursul de proiecte”.

Hotarârea de a relua intreaga procedura sub comanda unor noi comisii avea la baza descoperirea unor nereguli in ceea ce priveste o parte din proiectele declarate câstigatoare. Din fericire, nu este vorba de proiecte pe domeniul Sport.

Cele mai multe bube se regasesc la Culte; Dumnezeu cu mila! “Asa este, exista probleme la unele proiecte, motiv pentru care si luasem in calcul instaurarea unor noi comisii de evaluare. In absenta acestora, insa, cel care va taia nodul gordian va fi Consiliul Local, prin mecanismul votului”, a precizat primarul Necula.

Pentru marea majoritate a sportului bacauan si, in special, pentru principalele sporturi de echipa, deblocarea fondurilor nerambursabile este echivalent cu oxigenul.

Astfel, echipa de volei feminin Stiinta Bacau ar urma sa primeasca, prin Fundatia Pro Stiinta, suma de 2.000.000 lei, la fel ca si divizionara B de fotbal, AS Sport Club Bacau. Handbalistii de la CSSM Bacau, club aflat sub tutela Primariei vor incasa 700.000 lei prin ACS Elite Sport, in timp ce nou promovata in Divizia A1 de volei masculin, Stiinta, va lua, in baza Legii 350/ 2005, suma de 600.000 lei.

Dintre toate aceste grupari, nevoia cea mai urgenta de bani o are echipa de fotbal Sport Club Bacau. Si asta pentru ca in acest an campionatul ligii secunde va incepe mai repede ca oricând: pe 30 iulie, inscrierile avnd ca data limita 15 iulie. Mai mult, noul sezon se va desfasura sub un nou format, cu o singura serie de 22 de echipe, ceea ce presupune o suplimentare a cheltuielilor.

Cu jucatorii neplatiti de la inceputul anului si fara venituri substantiale din zona privata, Sport Club Bacau risca desfiintarea in absenta finantarii nerambursabile oferite pe Legea 350/ 2005. Ca atare, deblocarea sumelor permite singurei divizionare B de fotbal a Bacaului sa supravietuiasca. Macar pâna la iarna, atunci când posibilitatea trecerii echipei bacauane in intregime sub tutela municipalitatii ar putea depasi faza simplelor discutii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. atit timp cit este legala acest tip de finantare nu inteleg de ce s-a facut atita caz si de ce s-a intirziat atita. Proiectele nelegale nu sau cu nereguli nu trebuie votate… asta tot

  2. O decizie OK, dupa ce echipa de fotbal era KO ! S-a renuntat la modelul “TEHNOCRATILOR”, care au misiunea de a provoca un nou imprumut de la FMI. Birocratie. Stagnau proiecte importante din cauza unor nereguli care nu aveau nici o legatura cu domeniile respective. Se adunau mere cu pere.

  3. In sfirsit, un lucru intelept. Poate se va face ceva si cu stadionul. Fotbalul nu este o prioritate in Bacau dar reprezinta un domeniu de interes. Daca se face stadionul, vor veni si spnsori iar daca vor veni si sponsori echipa va promova in Liga 1. Ei bine in aceste conditii sunt convins ca cel putin 5000 de spectatori ar veni la meciurile de acasa. Sa nu uitam ca in urma cu 15 ani veneau, in mod constant 10.000 de spectatori la jocurile FCMului…poate ca ar fi bine sa se revina la numele de FCM Bacau in viitor

  4. chiar nimeni nu-si da seama ca fara o echipa de seniori macar la nivel de liga2 toti acesti copii n-au nici un viitor?De ce s-ar vrea distrugerea sportului bacauan?ma intreb ,cum ar fi peste 2-3 ani sa fim din nou prezenti intr-o noapte cu nocturna impotriva stelei cu un stadion arhiplin sa se auda…..Bacau…bacau…ar fi extraordinar sa fim pe un stadion exact cum arata ….MACHETA! Oare ramanem doar cu visurile?Ce zici Cosmine n-ar fi O.K.?

  5. Nu se intrevede nimik concret in viitorul.apropiat.cel.tarziu in trei ani vom avea stadionul renovat si echipa in liga 1 se lauda actualul primar…..numai minciuni.nu mai credem in voi.traim cu amintirile noastre ce frumos era o data la bacau ….si povestim copiilor nostri cum era atmosfera pe stadion la meciuri de acasa si deplasare….

LĂSAȚI UN MESAJ