15 iulie 2024
SportViitorul Onești, cu Ioan Sdrobiș director tehnic și Ovidiu Dănănae „principal”

Fotbal/ Liga a III-a

Viitorul Onești, cu Ioan Sdrobiș director tehnic și Ovidiu Dănănae „principal”

Gruparea de pe Trotuș s-a reunit cu o nouă conducere tehnică. Luni urmează să-și reia antrenamentele Aerostar, pentru ca duminică, 14 iulie să sune goarma FC Bacău. Ultima care își va începe pregătirile în vederea noului sezon este CSM Bacău

Dintre cele patru divizionare C ale județului Bacău, cea mai grăbită în reluarea pregătirilor a fost Viitorul Onești, care s-a reunit la începutul săptămânii sub semnul mai multor noutăți. Fosta Viitorul Curița nu și-a schimbat doar numele, ci și conducerea tehnică.În calitate de director tehnic a fost numit Ioan Sdrobiș (78 ani), reactivat astfel după o pauză de zece ani, ultima echipă condusă de „Părinte” fiind FC Dinamo Onești în 2014. Ca antrenor principal, „alb-verzii” vor merge pe mâna fostului fundaș al Craiovei, Ovidiu Dănănae.

În vârstă de 38 de ani, Dănănae îl înlocuiește pe Florin Croitoru, cu care Viitorul a încheiat sezonul trecut pe locul secund în play-out-ul Seriei 5. Săptămâna viitoare se vor pune în mișcare alte două grupări băcăuane de Liga a III-a. Luni, 8 iulie, la ora 16.30, va suna goarna Aerostar. „Aviatorii” mizează pe același cuplu de antrenori din stagiunea precedentă, Mișu Ionescu- Andrei Vatră, dar se prezintă cu un nou manager: Remus Pozînărea. În ceea ce privește noutățile din cadrul lotului, „aviatorii” l-au încorporat pe Alexandru Cătău (22 ani, ex-CSM Bacău) și sunt pe cale de a-i legitima pe Mario Ganea și Bălășel, care vor fi, de altfel, prezenți luni, la primul antrenament al verii.

Tot luni se va alătura Aerostarului un portar în vârstă de 15 ani de la Ateltico Bacău, Bîrju, care va fi testat în perioada următoare. La capitolul plecări certe figurează Azoiței și Dobre, în timp ce sub semnul întrebării se află permanența lui Ovidiu Mocanu și Alessandro Bobărnac. De urmărit situația lui Filip Belciu și a lui Iulian Coroamă, pentru care ar putea apărea unele oferte de transfer.

Aerostar va juca primul amical din inter-sezon pe 17 iulie, în compania echipei de liga a patra Siretu Săucești, următoarele teste până la începerea campionatului urmând să fie susținute în compania unor alte divizionare C precum CSM Bacău, FC Bacău, Sporting Liești și Șomuz Fălticeni. Duminică, 14 iulie, va începe treaba și FC Bacău. Gruparea antrenată de Costel Enache va pleca încă din prima zi a pregătirilor într-un cantonament la Poiana Stampei, pentru ca la revenire din acest stagiu centralizat, „alb-roșii” să susțină vizita medicală pe 22 și 23 iulie.

Primul joc de verificare al FC Bacău va avea loc pe 3 august, în compania Aerostarului. În fine, ultima la startul pregătirilor va fi CSM Bacău, care își va relua antrenamentele pe 15 iulie. „CSMeii” au mutat pe banca tehnică, acolo unde Cristi Popovici, aflat la final de contract, a fost înlocuit de Andrei Întuneric.

Secondat de Claudiu Filip, Întuneric are o misiune ingrată în această perioadă, de vreme ce, cu excepția căpitanului Adăscăliței, ceilalți jucători care au dus greul în precedentul sezon și-au încheiat conturile cu CSM Bacău. Prin urmare, principala preocupare a ”CSMeilor” este de a-și consolida cât mai rapid un lot de jucători.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri