Organizatia de femei a PNL Bacau a organizat, sâmbata, 5 octombrie, la Centrul de Afaceri si Expozitii, dezbaterea “Viitorul european al României”, care a avut ca tema absorbtia fondurilor europene, strategiile care pot creste gradul de absorbtie in urmatorii sase ani, rolul acestor fonduri in dezvoltarea comunitatii etc.

La intâlnire au fost prezenti si membrii TNL Bacau. Invitati speciali au fost Renate Weber, eurodeputat liberal, si Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, presedintele organizatiei judetene a PNL. Liderul liberalilor bacauani s-a referit la acordul cu UE, care urmeaza sa fie semnat si de care va depinde parcursul României in urmatorii sase ani, precizând ca experienta acumulata in intervalul 2007-2013 ne va ajuta sa atingem un grad de absorbtie semnificativ mai ridicat.

„Nu a fost rau nici pâna acum: municipiul Bacau a avut 55 de proiecte in valoare de 500 de milioane de euro, iar asta inseamna “80 la suta din ceea ce ne-am propus”, a afirmat Romeo Stavarache.

Cât de semnificativ pot influenta fondurile europene dezvoltarea unei comunitati o demonstreaza soseaua de centura, o investitie costisitoare, care nu s-a putut realiza cu finantare locala sau guvernamentala.

Din pacate, “UE finanta doar autostrazi, a explicat presedintele PNL Bacau. Deci singura sansa era sa fie introdusa in proiectul unei autostrazi ca sa fie finantata pe POS Transport.” Ceea ce s-a si intâmplat: “Coridorul 9, care intra pe la Albita, a fost modificat astfel incât centura ocolitoare sa fie parte a acestuia.”

Pâna la sfârsitul acestui an va fi semnat contractul de executie. Romeo Stavarache s-a mai referit si la Parcul international IT, care are deja un modul si care va crea 400 de locuri de munca pentru tinerii din Bacau. Dialogul privind fondurile europene este important, crede presedintele PNL, si pentru ca urmeaza un an important, cu doua scrutinuri, alegerile europarlamentare si alegerile prezidentiale.

“Politica are legatura cu economia” a afirmat el, adaugând ca “e important ca ceea ce transmitem cetatenilor sa fie ceea ce putem face cu adevarat”.

Ce gândeste europarlamentarul Renate Weber despre absorbtia fondurilor UE si despre viitorul european al României si al Bacaului nu stim deoarece am fost invitati sa parasim sala de conferinte inainte ca domnia sa sa-si inceapa discursul.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE