Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a efectua ieri o vizita pe platforma medicala a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Intâmpinat de directorul unitatii sanitare, Adrian Popa, directorul medical, dr. Aurelia Taga, si insotit de dr. Ioana Dinu, consilier judetean, si deputatii Lucian Sova si Cosmin Necula, ministrul Banicioiu a tinut sa vada stadiul lucrarilor din Ambulatoriul de Specialitate Adulti, aflat in plina modernizare, dar si Sectia de Cobato-terapie (inchisa in urma cu patru ani, din cauza sursei aparatului de radioterapie care a fost depasita fizic si moral), ce va beneficia de o investitie majora din partea Guvernului României.

In policlinica spitalului se lucreaza cu firma Conextrust (prezenta si ea la aceasta intâlnire), care a promis ca va finaliza lucrarea inainte de termen, nu in vara anului viitor, ci spre finalul acestui an, pe o investitie sustinuta prin Programul Operational Regional, cu o valoare de 3.7 milioane de euro, coordonata de Consiliul Judetean.

La Sectia de Radioterapie, investitia, de peste 5 milioane de euro, urmeaza sa fie realizata de Compania Nationala de Investitii, prin Ministerul Dezvoltarii. Aici se va aduce un accelerator de particule noi, pe un proiect care va putea asigura aproximativ 15.000 de sedinte pe an, pentru pacientii cu afectiuni oncologice.

[wonderplugin_gallery id=”22″]

Deja sursa veche a fost dezafectata, buncarul va fi reconstruit, iar in maximum doi ani Bacaul va avea o noua sectie de Radioterapie. Dezamagirea cea mai mare a ministrului Banicioiu a fost insa stoparea lucrarilor la Spitalul Municipal, aflat in aceeasi curte cu cel judetean, si, mai mult, ca aparatele moderne cumparate acolo stau nefolosite in cutii.

„Spitalul Judetean Bacau este intr-un santier continuu, ceea ce e bine, pentru ca se investeste. M-a surprins insa de tot ce se intâmpla cu Spitalul Municipal. Este inadmisibil ca un spital judetean plin, cu pacienti care stau câte doi in pat, sa se chibuie, si, in acelasi timp, in aceeasi curte, sa avem un spital nou, modern, dar care nu functioneaza. Mai mult, avem aparat de RMN care sta in cutie si Spitalul Judetean nu are un astfel de aparat performant. Ca sa nu mai vorbim de celelalte aparate medicale care stau in cutii, nefolosite. Cum sa cumperi aparate medicale in conditiile in care cladirea nu e gata? Asta nu inteleg! Iar Primaria Bacau nici nu a binevoit sa se prezinte la aceasta intâlnire pentru a lamuri lucrurile. Am propus factorilor de conducere din Sanatate sa ajunga la un numitor comun, sa integreze acest spital ca pavilion in Spitalul Judetean si sa reusim sa-i dam drumul, sa poata functiona.”
Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii

Vizita ministrului Sanatatii s-a finalizat cu o intâlnire, in sala de sedinte a Maternitatii, cu medicii sefi de sectii si compartimente.