13 aprilie 2024
ActualitateVIDEO: Lucrătorii forestieri de la Livezi au ecologizat o groapa de gunoi...

VIDEO: Lucrătorii forestieri de la Livezi au ecologizat o groapa de gunoi ilegala amplasată în inima pădurii

Pădurea este un ecosistem fragil, nu un loc pentru deșeuri. Aceasta este lecția învățată într-o acțiune impresionantă desfășurată la Ocolul Silvic Livezi din cadrul Direcției Silvice Bacău. Împreună cu mai mulți voluntari din satele Bâșca și Moreni, lucrătorii silvici au curățat o groapă de gunoi ilegală, colectând peste 500 de kilograme de deșeuri.

În urma acestui eveniment, Romsilva îndeamnă la responsabilitate și la conștientizarea consecințelor aruncării deșeurilor în fondul forestier. Acest apel la acțiune vine în contextul implicării anuale a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în numeroase acțiuni de igienizare a fondului forestier și a zonelor limitrofe pădurilor. Aceste acțiuni implică numeroși voluntari și sunt desfășurate în colaborare cu direcțiile silvice și administrațiile parcurilor naționale și naturale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este responsabilă de administrarea a 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, echivalentul a circa 48% din pădurile țării. De asemenea, oferă servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în conformitate cu standardele internaționale.Această acțiune nu este doar un efort de curățare, ci și un apel la conștientizarea impactului negativ al poluării asupra mediului și la necesitatea protejării pădurilor noastre. Este esențial ca fiecare individ să își asume responsabilitatea pentru protejarea acestor ecosisteme valoroase, pentru binele nostru și al generațiilor viitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri